Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vor conviețui în același partid?

  Fostul ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan, l-a concediat pe Ștefan Gațcan din funcția de șef al Institutului Mamei și Copilului, pentru utilizarea irațională a fondurilor. La rândul său, Gațcan a acuzat-o pe Glavan de fraudă și falsificare de acte. Așadar, cei doi au o istorie comună lungă, iar întrebarea logică este: vor conviețui oare doi medici în același partid?

  Discordia dintre Ruxanda Glavan și Ștefan Gațcan a început în 2015, când Glavan, în calitate de ministru al Sănătății, a efectuat un control neplanificat la Institutul Mamei și Copilului, condus atunci de Gațcan. Auditul a relevat mai multe încălcări, în special în utilizarea ineficientă a resurselor financiare.

  RUXANDA GLAVAN, EX-MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII (2015-2017)

  «Institutul Mamei și Copilului în 2011, când un alt manager conducea instituția, a acumulat 900 de mii de lei din datorii de credit și un stoc de medicamente în valoare de puțin peste 2 milioane de lei. În timp ce la 1 octombrie 2015, datoriile au crescut la 40 de milioane de lei, iar furnizarea de medicamente a dublat mai mult suma necesară pentru funcționare.

  BETA Rezultatele auditului au arătat că, în ciuda stocului suficient de medicamente, aproape 17% din medicamentele necesare lipseau din instituție. O altă pretenție a Ruxandei Glavan către Ștefan Gațcan a fost neutilizarea a 10 milioane de lei alocate de Campania Națională de Asigurări de Sănătate pentru repararea Blocului de Chirurgie Pediatrică. Din această cauză, fondurile alocate de stat au fost returnate statului, iar blocul de Institutul Mamei și Copilului a rămas nereparat.

  RUXANDA GLAVAN, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

  «Acest contract a fost semnat în 2011, când Institutul a fost condus de un alt manager. În 2012, când domnul Gațcan a condus institutul, nu a făcut nimic pentru a absorbi aceste fonduri. Ulterior, Campania Națională de Asigurări de Sănătate a raportat că, din cauza faptului că aceste fonduri nu au fost cheltuite la timp, spitalul le-a pierdut. Din punctul nostru de vedere, o oportunitate reală de a investi 10 milioane de lei în repararea blocului s-a pierdut”

  Ștefan Gațcan are propria versiune a celor incriminate de Ruxanda Glavan. El afirmă că Glavirux, firmă deținută de Glavan, a participat la o licitație pentru furnizarea de echipamente, care s-a încheiat cu un proces de judecată.

  ȘTEFAN GAȚCAN, EX-ȘEF AL INSTITUTULUI MAMEI ȘI COPILULUI (2012-2016)
  «„Când era în afaceri, a pierdut cazul în instanță pentru că a încercat să înșele. Am aceste documente despre fraudă și fals. ”

  Ștefan Gațcan a acuzat-o pe Glavan că a exercitat presiuni pentru a-l elibera din funcția de director.

  Facebook

  Copyright © 2020