Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vom avea roadă bogată

  Cele peste 300 de milioane de lei, oferiți de Guvern în acest an afectat de secetă, i-au ajutat pe agricultori să pună bazele pentru roada anului viitor. Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a declarat că la ziua de astăzi, sunt însămânțate cu cerealiere de toamnă peste 300 de mii de hectare. Potrivit ministrului, până la sfârșitul sezonului, suprafața semănată nu va fi mai mică decât cea de toamna trecută.
  Ion Perju, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului:
  ”Cu semănatul de toamnă stăm la un nivel foarte bun, chiar și comparativ cu anul trecut. Sunt întreprinderi agricole care încă mai seamănă, pentru că au fost ploi pe întreg teritoriul republicii. Foarte multe câmpuri deja arată foarte bine. Producătorii agricoli menționează că umiditatea în sol a ajuns la o adâncime de 70 de cm. Avem o toamnă foarte bună pentru sectorul agricol”.
  Fondul de subvenționare în agricultură a depășit în acest an, în premieră, suma de 1,2 miliarde de lei. Suplimentar, Guvernul a mai alocat 324 de milioane de lei pentru alocarea compensațiilor agricultorilor care au avut pierderi în urma secetei. Suma despăgubirilor pentru un hectar a variat de la 1500 de lei până la 3000 de lei.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021