Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Vodafone, prezent și în România, dă afară 11.000 de angajați

  Grupul Vodafone, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din lume, prezent și în România, va reduce numărul de locuri de muncă cu 11.000 în următorii trei ani, noul său director executiv afirmând că va „simplifica” gigantul telecom, scrie BBC.

  Reducerea înseamnă mai mult de o zecime din numărul său total de angajați și va viza sediul său din Marea Britanie, dar și alte țări. Vodafone are două sedii în Marea Britanie, în orașul Reading și în Londra. În România, Vodafone deține al doilea operator de telefonie din țară, după Orange, plus fostul furnizor de cablu și internet UPC.

  Vodafone a demarat deja reducerea de personal: a eliminat o mie de joburi în Italia în acest an, în vreme ce presa a scris că pregătește concedierea a 1.500 de oameni în Germania.

  Margherita Della Valle, care a fost numită în ianuarie director executiv, a declarat că Vodafone trebuie să se schimbe. Aceasta este și director financiar al Vodafone și a spus că „performanța nu a fost îndeajuns de bună”, conform sursei citate.

  „Prioritățile mele sunt clienții, simplitatea și creșterea. Ne vom simplifica organizația, vom reduce complexitatea pentru a ne recâștiga competitivitatea”, a spus șefa companiei.

  Reducerile au fost anunțate după o creștere mică a veniturilor anuale, până la 45,7 miliarde de euro și o scădere a profiturilor. Fluxul de numerar liber este estimat să scadă în acest an financiar de la 4,8 miliarde la 3,3 miliarde. Fluxul liber de numerar este o măsură care calculează cu câți bani rămâne o companie după ce își plătește cheltuielile operaționale și alte cheltuieli, conform CNBC.

  Acțiunile companiei au scăzut cu 4%.

  libertatea.ro

  LUMEA

  Amazon va concedia încă 9.000 de angajaţi în săptămânile următoare. Este anunțul făcut de CEO-ul Andy Jassy către toți angajații săi, măsura adăugându-se disponibilizărilor...

  LUMEA

  Meta Platforms Inc., proprietarul Facebook şi Instagram, plănuieşte o nouă rundă de concedieri, pregătind reducerea a mii de angajaţi încă de săptămâna aceasta, potrivit...

  LUMEA

  Yahoo, cunoscutul portal de e-mail și motor de căutare american, a anunțat că va reduce cu 20% totalul forței de muncă până la sfârșitul...

  LUMEA

  Compania americană Amazon intenționează să concedieze aproape 10.000 de angajați. Reducerile de personal vor viza în principal departamentele responsabile cu dispozitivele Amazon, resursele umane,...

  Copyright © 2021