Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vladimir Voronin, despre consolidarea forțelor de stânga: Stalin nu-i iubea pe Churchill și Roosevelt, dar au creat un bloc militar antinazist, o coaliție împotriva lui Hitler

  Decizia de consolidare a forțelor comuniste și socialiste i-a pus în încurcătură practic pe toți, inclusiv pe membrii PCRM, dar trecutul istoric demonstrează că așa ceva este posibil, mai cu seamă dacă se vrea o victorie împotriva forțelor care vor să ducă la lichidarea statului, a spus Vladimir Voronin, liderul comuniștilor, co-președintele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în fața simpatizanților adunați la Palatul Feroviarilor.

  ”În situația în care se află acum Republica Moldova, noi trebuie să ne unim forțelor, să să dăm la o parte toate supărările, tot ce ne separa, neînțelegerile și să mergem împreună”, a declarat liderul comunist.

  ”Eu i-am întrebat pe tovarășii noștri, oare Stalin foarte mult i-a iubit pe Churchill și Roosevelt? Dar ei au creat un bloc armat antifascist (antinazist – n.r.), o coaliție împotriva lui Hitler”, a mai spus Voronin, făcând o paralelă cu unirea comuniștilor și socialiștilor din Moldova, în această campanie pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

  Președintele PCRM a subliniat că situația din Republica Moldova este tot mai gravă, oamenii trăiesc mai rău, iar din acest motiv s-a decis crearea blocului comun, pentru a asigura poporul cu un viitor mai bun.

  ”Eu cred că voi o să fiți de acord, că această decizie este una corectă, având în vedere situația din țară”, a declarat Voronin, fiind aplaudat de audiență.

  Amintim că PCRM și PSRM au creat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar pe buletinul de vot va fi cu numărul 6.

  La aceste alegeri, BECS se va lupta inclusiv pentru păstrarea suveranității și independenței Republicii Moldova.

  telegraph.com

  Facebook

  POLITICA

  Diaspora moldovenească din Occident este influențată prin intermediul angajatorului, ca să meargă la vot și să aleagă un anumit partid. Acest lucru se întâmplă,...

  POLITICA

  Prezența consultanților și reprezentanților străini în instituțiile de stat ale Republicii Moldova poate duce la pierderea suveranității țării. Atenționarea vine din partea liderului PCRM,...

  POLITICA

  Maia Sandu va merge în Italia pe banii statului, unde va face campanie pentru PAS. Despre aceasta liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat la...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a prezidat ședința staffului zonal Centru al Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care s-a desfășurat la Chișinău.

  Copyright © 2021