Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vladimir Putin, Xi Jinping, Emmanuel Macron, Walter Steinmeier l-au felicitat pe Igor Dodon cu ocazia Zilei independenței Republicii Moldova

  De Ziua independenței, mai mulți șefi de state au transmis mesaje de felicitare pentru președintele țării, Igor Dodon, și cetățenii Republicii Moldova.

  Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a menționat că relațiile dintre cele două popoare se bazează pe prietenie și respect reciproc. Totodată, Putin s-a arătat convins că această cooperare va continua și în viitor, îndeplinind interesele fundamentale ale popoarelor frățești.

  Iar președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, a scris că în ultimii ani relațiile chino-moldave au cunoscut o dezvoltare stabilă. Cele două state se sprijină ferm în problemele care implică interesele fundamentale, promovează în mod activ colaborările din diferite domenii și lucrează împreună pentru a învinge lupta contra pandemiei COVID-19.

  Și președinții țărilor UE au transmis mesaje de susținere. Astfel, liderul de la Paris, Emmanuel Macron, l-a felicitat pe Igor Dodon cu prilejul Zilei Independenței a Republicii Moldova: “Știu cât de dur a fost lovită țara Dvs de epidemia COVID-19 și de consecințele sale economice. Vă asigur că Franța și Uniunea Europeană vor fi alături de Republica Moldova pentru a face față acestei crize”, se arată în mesaj.

  Totodată, președintele Germaniei Walter Steinmeier a precizat că țara sa este dispusă să fie alături de Republica Moldova și să ne sprijine în negocierile menite să ducă la soluționarea conflictului transnistrean.

  a-tv.md

  SOCIAL

  Alte 258 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Activitatea instituțiilor statului se află în blocaj din cauza inacțiunilor și fricii de asumare a responsabilității din partea președintelui Maia Sandu. Despre aceasta a...

  POLITICA

  Igor Dodon a anunțat, că începând de marți, 19 ianuarie, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, și președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, vor...

  POLITICA

  Fracțiunea PSRM va înainta în Parlament o inițiativă legislativă cu privire la crearea unei comisii speciale de anchetă care va examina subiectul construcției mai...

  Copyright © 2020