Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vladimir Putin îi răspunde Maiei Sandu

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a reacționat la declarațiile președintelui ales al Moldovei, Maia Sandu, despre retragerea contigentului militar rus din regiunea transnistreană. Potrivit liderului de la Kremlin, Maia Sandu nu a spus nimic nou.

  Vladimir Putin, președintele Federației Ruse

  ”Maia Sandu, care a fost aleasă acum și căreia îi doresc toate cele bune, succes în munca ei… Dar ca reprezentant al anumitei puteri politice, ea nu a spus nimic nou. Noi demult timp îi auzim pe reprezentanții diferitor structuri occidentale vorbind despre necesitatea retragerii contingentului militar de menținere a păcii. Maia Sandu este președintele Moldovei, dar, în același timp, și cetățean al României. Am auzit declarațiile statelor occidentale despre necesitatea retragerii contingentului militar, noi pledăm pentru acest lucru, imediat ce va exista o situație potrivită, când va fi stabilit un dialog normal între Transnistria și cealaltă parte a Moldovei. Am fost aproape de a realiza acest lucru cu fostul președinte Voronin. Însă în ultimul moment, reprezentanții puterilor occidentale au exercitat presiuni, el a cedat, a renunțat la înțelegerile avute anterior, astfel soluționarea problemei transnistrene a fost amânată.”

  Și anterior, într-un interviu acordat postului public de televiziune Moldova 1, președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a pledat în favoarea retragerii contingentului rus din Transnistria. Potrivit acesteia, ea va continua politica celor care au susținut retragerea armatei ruse de pe teritoriul Transnistriei.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021