Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vladimir Plahotniuc – în lista celor mai corupți oameni din lume

  Serviciul de Cercetare al Congresului american (Congressional Research Service -CRS) a publicat un raport cu cele mai corupte personaje din întreaga lume, față de care Departamentul de stat a înaintat restricții sau sancțiuni bazate pe acuzații de corupție sau încălcarea drepturilor omului. În listă se regăsește și oligarhul fugar moldovean, Vladimir Plahotniuc, împreună cu familia sa.

  Ultimul Raport al CRS publicat la 18 mai face trimitere la perioada 2018-2020 și conține doar 84 de nume de politicieni sau demnitari de pe întreg globul. Asfel Numele lui Plahotniuc se află în listă alături de oficiali din Bosnia, Uganda, Gambia, Serbia, Rusia și chiar România, reprezentată de Liviu Dragnea, partener politic cu oligarhul Moldovean.

  Congressional Research Service este instituția care furnizează Congresului American cercetări, analize și informații comprehensive care facilitează activitatea în procesul legislativ din Statele Unite ale Americii.

  Amintim că la data de 10 ianuarie 2020 Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupție având interdicția de a obține vize de intrare în SUA, printr-o Declarație semnată de Secretarul de Stat Michael Pompeo.

  Totuși, acesta se află acum pe teritoriul SUA, unde se judecă cu statul american încercând să-și schimbe statul de persoană desemnată public pentru acte de corupție și să obțină azil politic.

  În același timp, procurorii moldoveni, sub conducerea lui Alexandr Stoianoglo au expediat pachetul de documente necesare pentru extrădarea oligarhului. La rândul său, Ambasadorul SUA în Moldova, Derek HOGAN, a confirmat faptul că SUA a recepționat cererea de extrădare, iar în prezent aceasta se află în examinare.

  scheme.md

  Facebook

  POLITICA

  În iunie 2019, regimul oligarhic a fost dat jos datorită caracterului de care a dat dovadă Președintele și echipa sa. Despre aceasta Igor Dodon...

  LUMEA

  Cehia a raportat miercuri un număr de 11.984 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai ridicat bilanţ zilnic, pe fondul unei creşteri...

  POLITICA

  Anchetatorii ruși susțin că Usatîi, Plahotniuc și Platon sunt implicați în trafic de droguri Renato Usatîi, Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon sunt băniți de...

  LUMEA

  Pandemia de COVID-19 a făcut peste un milion de morţi în lume de când biroul OMS din China a semnalat apariţia bolii la sfârşitul...

  Copyright © 2021