Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vladimir Odnostalco a povestit cum Ruxanda Glavan, când era șefă la Sănătate, a ruinat sistemul medical din Moldova

  Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a amintit astăzi în cadrul unei conferințe de presă că Ruxanda Glavan, în calitatea sa de ministru al Sănătății, fără a avea o bază motivațională, a inițiat în 2017 majorarea tarifelor la servicii medicale de la minim 300 de procente în sus. Potrivit vicepreședintelui comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, această decizie a dus la ruinarea sistemului de sănătate și la îngrădirea accesului cetățenilor la asistența medicală.

  ”Vizita la medicul de familie a fost majorată cu 517%, de la 29 de lei – la 150 de lei. Tarifele la serviciile stomatologice au crescut de la 400%. Rezultatul nu a fost îmbunătățirea calității serviciilor medicale sau majorarea salariilor pentru personalul din sistem, ci din contra s-a micșorat numărul de adresări la medic, iar cei care nu aveau poliță medicală au preferat să moară decât să se adreseze la medic”, a spus Odnostalco.

  Deputatul PSRM susține că autorii moțiunii simple asupra activității ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, urmăresc un singur scop: să destabilizeze și mai mult situația din sistemul de sănătate, pe care tot ei l-au distrus în perioada când au guvernat țara.

  NOTĂ: Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  SOCIAL

  Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, susține că dacă în 2016 Ruxanda Glavan nu închidea 16 din cele 26 de laboratoare medicale de stat, în prezent...

  POLITICA

  În calitatea sa de ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan a ordonat lichidarea a 16 din cele 26 de laboratoare medicale de stat. Despre aceasta...

  Copyright © 2020