Batrîncea consideră că pe agenda bilaterală, râul Nistru trebuie să fie cel mai important subiect de discuții și nu înțelege de ce autoritățile tac și se prefac că nu există această problemă, așa cum Ucraina consolidează sectorul lor Hidroenergetic. Mai mult, acesta a fost deja inclus în strategia națională, aprobat de către Rada Ucraineană și Guvernul de la Kiev.
„Considerăm că Guvernul RM trebuie să ia o atitudine clară inclusiv și pe platforma internațională. Și trebuie să facem tot posibilul ca în rezultatul diplomației pro-active a RM să obținem un rezultat clar. Și anume refuzul partenerilor noștri din Ucraina de a continua și mai departe cu aceste planuri. Este simplu, toți ecologiștii deja de 3-4 ani bat alarma, chiar și specialiștii de peste hotare sesizează organismele internaționale cu referire la această problemă și doar cei de la Chișinău se fac că nu observă această problemă„ a mai spun deputatul.
Mai mult, Batrîncea a venit cu un sfat către președinte dacă tot participă la diferite platforme geopolitice, să pună în discuție și problema Râului Nistru și să aducă la cunoștința partenerilor din Ucraina, că Republica Moldova nu tolerează această construcție. Batrîncea spune că din punct de vedere ecologic și științific, construcția Hidrocentralelor pe râul Nistru presupune mai mulți factori de risc: Apa devine tehnică, dispare flora și fauna din râul Nistru precum și scade nivelul și calitatea apei.
Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
