Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vlad Batrîncea: Nouă tuturor ne revine responsabilitatea să asigurăm dreptul tuturor cetățenilor la vot

  Noi deputații, trebuie să venim cu abordări sistemice, să asigurăm dreptul cetățenilor la vot dar trebuie și să recunoaștem că Parlamentul, Guvernul și Comisia Electorală Centrală sunt organe care, fie prin lege, finanțe publice, executarea condițiilor legale contribuie la crearea unui proces echitabil, adecvat și profesionist. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului RM, deputatul Vlad Batrîncea în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

  „Eu nu am ieșit la tribună ca să apăr Comisia Electorală Centrală. După cum bine știm, în prezent, CEC-ul este condus de o persoană propusă de blocul ACUM. Însă, acest organ urmează să pregătească mii de funcționari electorali, lucru care este foarte greu, mai cu seamă dacă facem referire la remunerările pe care și le permite statul să le facă. Sunt sute de cazuri cînd la secțiile de votare membrii de comisie nu rezistă fizic, își pierd cunoștința, sunt cazuri cînd poliția trebuie să aducă la secția de votare un membru a comisiei pentru că omul fizic nu a rezistat și a plecat. Este realitatea în care trăim și acest proces trebuie gestionat corect, trebuie asigurată securitatea votului și trebuie pregătit un număr mare de persoane care să facă față, inclusiv și fizic”, a remarcat Batrîncea.

  Totodată, socialistul a menționat despre criteriile politice pe care le-a avut mereu cei de dreapta față de cetățeni, mai cu seamă față de cei din diasporă – 80-100 de secții de votare în Italia, iar pentru cei din Federația Rusă care sunt de 10 ori mai mulți – 5 secții de votare.

  „La fel se întîmplă și cu secțiile de votare din Transnistria. Însă noi trebuie să garantăm votul tuturor cetățenilor, dacă noi tindem, dorim sistemic si avem viziune cum trebuie reîntregită țara, atunci trebuie să atragem oamenii de pe malul celălalt în procesul constituțional să voteze”, a spus socialistul.

  În încheiere, Vlad Batrîncea a venit cu un apel către deputați ca mai întîi de toate să citească acel proiect propus de CEC și mai apoi să se expună și să vină cu replici populiste. El a menționat că în a doua lectură și Partidul Socialiștilor va propune unele amendamente.

  a-tv.md


  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Candidatul independent Igor Dodon a adresat un mesaj cetățenilor, în ajunul alegerilor prezidențiale.

  POLITICA

  În ajunul alegerilor prezidențiale, candidatul independent Igor Dodon a făcut un apel către cetățeni. În primul rând, Dodon a îndemnat toți alegătorii să meargă...

  SOCIAL

  Crearea condițiilor necesare ca tinerii să rămână acasă, în Republica Moldova, pentru noi este o prioritate. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în...

  SOCIAL

  De la începutul acestei campanii electorale, candidatul independent Igor Dodon a vizitat, zilnic, câte două raioane din țară. În cadrul emisiunii live “Igor Dodon...

  Copyright © 2020