Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vlad Batrîncea la ședința CC: Considerăm că doamna președinte a mers pe cont propriu și duce o politică unilaterală

  Președintele Maia Sandu a mimat consultările cu fracțiunile parlamentare cu privire la identificarea unui candidat la funcția de premier. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, în timpul pledoariei sale în fața magistraților Curții Constituționale, care examinează sesizarea PSRM cu privire la stabilirea constituționalității Decretului prezidențial de înaintare a lui Igor Grosu în calitate de prim-ministru.

  Autorul sesizării, care a participat la discuțiile cu șeful statului la 16 martie, a remarcat că Maia Sandu nu a pomenit numele lui Igor Grosu în dialogul pe care l-a purtat cu fracțiunile parlamentare, inclusiv în cadrul întrevederii cu PAS.

  ”Noi am rămas uimiți când am văzut înaintarea domnului Igor Grosu. Acest candidat nu a fost consultat cu nicio fracțiune și grup parlamentar. Toate fracțiunile au participat la aceste consultări și sunt declarațiile notorii ale acestor fracțiuni care au adus la cunoștința opiniei publice despre rezultatele acestor consultări și nicio fracțiune, inclusiv fracțiunea PAS nu a anunțat că este candidatura domnului Grosu”, a declarat deputatul PSRM.

  Batrîncea a atras atenția Înaltei Curți că, prin desemnarea lui Grosu șeful statului nu a respectat Constituția și nici deciziile Curții Constituționale, nu a demonstrat suficientă deschidere și dorință de a găsi un candidat care să aibă sprijinul Parlamentului. Totodată, deputatul susține că prin înaintarea lui Grosu, Sandu exercită o presiune politică asupra Parlamentului.
  ”Nu există dorință de a găsi numitor comun cu Parlamentul, nu există dorință de învestire a unui Guvern capabil să facă față tuturor problemelor din țară. Considerăm că doamna președinte a mers pe cont propriu și duce o politică unilaterală, fără asigurarea unui dialog deschis și a rezultatului acestui dialog”, a spus parlamentarul.

  Vlad Batrîncea a mai menționat că, ținând cont de contextul politic, în cadrul dialogului cu președintele s-a remarcat despre flexibilitatea examinării mai multe scenarii.

  În context, autorii sesizării au solicitat Înaltei Curți declararea ilegalității Decretului de desemnare a lui Igor Grosu pentru funcția de premier și revenirea la varianta zero a consultărilor cu șeful statului.

  ”Președintele trebuie să asigure un dialog sănătos, să se revină la masa de discuții și la consultări autentice cu privire la identificarea unui premier”, a spus Batrîncea.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  Sursa video: privesc.eu

  Facebook

  POLITICA

  Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat astăzi cu o sesizare la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova din 06.09.2021 privind...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea de urgență a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Solicitarea a fost expusă, astăzi,...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că prin noua lege cu privire la piața produselor petroliere, votată de PAS, au fost corectate gafele guvernării precedente....

  SOCIAL

  Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat astăzi cu o sesizare la Curtea Constituțională pentru a cere controlul prevederilor legale care au instituit Procurorului General...

  Copyright © 2021