Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vlad Batrîncea: În situația când “casa arde”, e nevoie de un Guvern anti-criză

  Republica Moldova se află într-o profundă criză economică și sanitară, iar situația poate fi gestionată doar de un Guvern stabil. Despre aceasta deputatul PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a declarat la NTV Moldova. Deputatul susține că socialiștii sunt gata în orice moment să meargă la anticipate, dar până atunci este nevoie de o foaie de parcurs privind gestionarea situației din țară.

  “Noi nu avem o problemă de a merge în anticipate. Dar acum este situația când “casa arde”. Este nevoie de un Guvern anti-criză. Suntem gata să examinăm diferite scenarii”, a declarat Batrîncea.

  Socialistul spune că insistența PAS și a președintelui Maia Sandu de a merge la anticipate se explică prin faptul că ei vor să obțină cât mai multe mandate în Parlament.

  “Mai puțin ne interesează o singură persoană. Nu este doar un infantilism politic, este o iresponsabilitate. Ei trăiesc într-o lume imaginară. Există raioane, orașe, sate… Dacă explodează această situație de criză, vor avea probleme grave toți politicienii, inclusiv prea sfânta președintă”, a spus Batrîncea.

  Prezent la emisiune, deputatul PPDA Vasile Năstase spune că PAS și Maia Sandu ar putea repeta soarta președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski.

  “În Ucraina a câștigat actualul președinte cu vreo 70%. În Parlament are o majoritate absolut confortabilă. Ce a făcut? Nici măcar nu au un program cu FMI, FMI a plecat. Lupta cu corupția a fost un eșec total. Poroșenko, pe care ei au vrut să îl pună la pușcărie acum vreo 2 ani își face miliardele în continuare și depășește ratingul actualului președinte. În politică nu majoritatea este cheia succesului, în politică este important consensul”, a declarat Năstase.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

   

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  A fi în opoziție nu înseamnă să strici microfoane și să arunci cu apă în tribuna Parlamentului, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, este rezervat în reușita guvernării PAS. Socialistul a declarat, la Accent TV, că guvernarea de dreapta nu va...

  POLITICA

  Vă ascundeți după miile de trolli. Vă este frică, pentru că sunteți incompetenți și nu aveți echipă. Astfel socialistul Vlad Batrîncea le-a răspuns reprezentanților...

  POLITICA

  Promovarea intereselor naționale ale Republicii Moldova este o prioritate de politică externă pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Despre aceasta candidatului Blocului Vlad Batrîncea a...

  Copyright © 2021