Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vlad Batrîncea: În situația când “casa arde”, e nevoie de un Guvern anti-criză

  Republica Moldova se află într-o profundă criză economică și sanitară, iar situația poate fi gestionată doar de un Guvern stabil. Despre aceasta deputatul PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a declarat la NTV Moldova. Deputatul susține că socialiștii sunt gata în orice moment să meargă la anticipate, dar până atunci este nevoie de o foaie de parcurs privind gestionarea situației din țară.

  “Noi nu avem o problemă de a merge în anticipate. Dar acum este situația când “casa arde”. Este nevoie de un Guvern anti-criză. Suntem gata să examinăm diferite scenarii”, a declarat Batrîncea.

  Socialistul spune că insistența PAS și a președintelui Maia Sandu de a merge la anticipate se explică prin faptul că ei vor să obțină cât mai multe mandate în Parlament.

  “Mai puțin ne interesează o singură persoană. Nu este doar un infantilism politic, este o iresponsabilitate. Ei trăiesc într-o lume imaginară. Există raioane, orașe, sate… Dacă explodează această situație de criză, vor avea probleme grave toți politicienii, inclusiv prea sfânta președintă”, a spus Batrîncea.

  Prezent la emisiune, deputatul PPDA Vasile Năstase spune că PAS și Maia Sandu ar putea repeta soarta președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski.

  “În Ucraina a câștigat actualul președinte cu vreo 70%. În Parlament are o majoritate absolut confortabilă. Ce a făcut? Nici măcar nu au un program cu FMI, FMI a plecat. Lupta cu corupția a fost un eșec total. Poroșenko, pe care ei au vrut să îl pună la pușcărie acum vreo 2 ani își face miliardele în continuare și depășește ratingul actualului președinte. În politică nu majoritatea este cheia succesului, în politică este important consensul”, a declarat Năstase.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

   

  POLITICA

  PAS și președintele țării, Maia Sandu, au ajuns la putere prin minciuni. Astfel vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a calificat decizia majorității parlamentare...

  POLITICA

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer demisia celor șase membri ai Comisiei Electorale Centrale, care au decis, într-o ședință nocturnă, suspendarea turului doi al...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Retrospectivă istorică de la vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea. În cadrul ședinței legislativului, unde au fost dezbătute mai multe modificări la Codul electoral,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a îndemnat consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să își dea demisia. Declarația...

  Copyright © 2021