Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vlad Batrîncea: În Parlament azi se caută un țap ispășitor

  Astăzi Parlamentul este în căutarea unui țap ispășitor. De această părere este vicepreședintele legislativului Vlad Batrîncea, care a lansat declarația după ce deputații majorității parlamentare s-au arătat nemulțumiți de progresele înregistrate de Procurorul General în investigarea „furtului miliardului„.

  De la tribuna Parlamentului, vicepreședintele Legislativului s-a adresat colegilor de dreapta să spună lucrurilor pe nume și să nu încerce să pună întreaga responsabilitate pe spatele unui singur om. Batrîncea a explicat din ce motive, ani la rând, Procuratura Generală a bătut pasul pe loc în investigarea fraudei bancare.

  „Noi, deseori, căutăm un țap ispășitor, dar haideți să fim oameni adecvați. Acest furt a fost posibil datorită implicării politicului, datorită modificării legislației, în special, cu privire la BNM și cu privire la garanțiile de stat. Dacă dorim sincer să facem lumină în această situație, trebuie să vorbim adevărul chiar dacă el, uneori, doare. De ce Procuratura nu a întreprins ani de zile acțiuni clare, haideți să-i întrebăm pe acei autori ai pretinselor reforme în justiție, anii 2010-2015. Peste 200 de milioane de euro pentru reforma justiției. Ca într-un final să obținem procurori iresponsabili, ba chiar mai mult, implicați. Putem da vina pe o singură persoană. Este cel mai comod acest lucru.„ a declarat Batrîncea.

  Alexandr Stoianoglo a venit la cârma PG în anul 2019. Batrîncea a amintit că de atunci în țară nu au mai existat deținuți politici, nu au mai fost preluate afaceri și n-au fost pornite dosare penale pe numele unor persoane nevinovate.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  POLITICA

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu fostul prim-ministru al Federației Ruse, Serghei Stepașin.

  POLITICA

  Propunerile care au fost lansate, luni, de către Comitetul Politic Executiv al PSRM au fost discutate, în această seară, la ședința Consiliului Republican al...

  Copyright © 2021