Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vlad Batrîncea a sesizat Procuratura despre numirea ILEGALĂ a lui Iurie Reniță în funcția de ambasador

  Fostul ambasador al Republicii Moldova la București, Iurie Reniță, a ajuns în această funcție pe căi ilegale. Despre aceasta deputatul PSRM Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unui briefing de presă. Socialistul susține că a sesizat și procuratura în acest sens.

  “Promovarea în funcția de ambasador în 2010 s-a produs cu încălcări grave a legii. Se iau decizii politice când cineva se duce ambasador la București. Ca să fie trimis ambasador, el urma să obțină acest grad diplomatic și cei de la Ministerul de externe împreună cu președintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu, au făcut un efort și i-au calculat ca și stagiu diplomatic anii de facultate, care nu au avut nimic comun cu experiența diplomatică și inclusiv trei ani, care dânsul a activat la American British Tobacco – anii 2007-2010”, susține Batrîncea.

  Deputatul PSRM spune că deocamdată nu a primit un răspuns de la Procuratura Generală și de la Ministerul de Externe pentru a afla cum a fost posibilă această numire în funcție a lui Reniță.

  Amintim că deputatul Blocului ACUM Iurie Reniță a fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Moldova în România; Republica Serbia și Muntenegru în perioada anilor 2010-2015.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  a-tv.md

  Telegram channel

  POLITICA

  Averea deputatului Iurie Reniță va fi verificată de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Socialistul Vlad Batrîncea, care a sesizat ANI cu privire la...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM Vlad Batrîncea a venit cu o replică tăioasă pentru reprezentantul PPDA, Iurie Reniță, în cadrul ședinței parlamentare.

  POLITICA

  Viața în Moldova este foarte ieftină. Cel puțin asta reiese din declarația de venit a deputatului ACUM Iurie Reniță, familia căruia se descurcă cu...

  POLITICA

  Deputatul Iurie Reniță a fost infiltrat în Blocul ACUM pentru a obține informații din interior. Ulterior, aceste informații îi erau transmise fostului președinte al...

  Copyright © 2021