Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Viziunea guvernanților că ei sunt salvatorii nu are nimic cu evoluția unui stat democratic – opinie

  Viziunea guvernanților că ei sunt salvatorii este una revoluționară, ea nu are nimic cu evoluția unui stat democratic. Această opinie a fost exprimată de fostul deputat, fost viceprim-ministru, Victor Stepaniuc, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova” care emite pe internet.

  El a menționat că acestea sunt viziuni „bolșevice sau semi-bolșevice sau semi-naziste”.

  „Viziuni bolșevice sau semi-bolșevice sau semi-naziste. Ei încearcă să aibă un sistem judecătoresc cum a făcut Hitler în 34: …a lichidat sistemul judecătoresc și a creat un fel de palată populară sub Partidul Național-Socialist fascist al lui Hitler. Nu se poate așa de guvernat!”, a declarat Stepaniuc.

  El s-a referit și la declarațiile directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pe care le-a calificat drept încercări de „a speria societatea și clasa politică și opoziția” pentru un alt punct de vedere.

  „Șeful de la SIS trebuie să demisioneze, în opinia mea”, a rezumat Stepaniuc în acest context.

  Referindu-se la reforma în justiție, în procuratură, invitatul emisiunii le-a apreciat drept jocuri ale guvernării.

  „Sunt niște jocuri din partea guvernării. Probabil, ei au avut un anumit scenariu, și el a început să deraieze”, a opinat Stepaniuc.

  El reproșează guvernării că îi ignoră pe profesioniștii experimentați din domeniu.

  „În cadrul Procuraturii, în sistemul judecătoresc eu cunosc multă lume care sincer pledează pentru ca noi să ne dezvoltăm ca stat democratic. Derapajele acestea ei desigur le văd. Și atunci eu aș vrea să întreb guvernanții, nu este vorba doar de ministru, dar și de persoanele responsabile, primele persoane în stat – președintele, prim-ministrul, președintele Parlamentului, majoritatea parlamentară, suntem totuși republică parlamentară: cum se poate de făcut reforma într-un oarecare domeniu fără specialiști acolo?”, a subliniat ex-deputatul.

  „O să se schimbe guvernarea când o să se schimbe, și nu numai istoricii, dar și politologii, oamenii care cunosc Codul penal, la tema respectivă o să vorbească despre această democrație”, a rezumat el, adăugând că „implicarea ministrului justiției și a ministerului în această reformă este prea vizibilă, este prea cointeresată”.

  La momentul publicării acestei știri serviciile de presă ale administrației prezidențiale, Guvernului, Ministerului Justiției, SIS nu au comentat aceste declarații.

  primul.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Comentând criza din justiție, ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a subliniat că soluții simple nu mai sunt și a recomandat deputaților partidului de guvernământ...

  SOCIAL

  Vasile Grădinaru, membrul fracțiunii PAS, se arată indignat de amânarea Adunării Generale a Judecătorilor, care, în opinia sa, s-a făcut pentru că „judecătorii se...

  SOCIAL

  Speakerul Igor Grosu, președintele PAS, a reacționat foarte emotiv la amânarea ședinței Adunării Generale a Judecătorilor și a procedurii de alegere a membrilor Consiliului...

  POLITICA

  Declarația președintelui Maia Sandu, precum că Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmează să fie funcțional în cel mult 30 de zile, este o „declarație...

  Copyright © 2021