Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vizită la Drochia

  Premierul Ion Chicu a întreprins o vizită de lucru în satul Gribova, raionul Drochia. În cadrul acesteia, oficialul a analizat nivelul de desfășurare a proiectelor de infrastructură. Șeful Guvernului a discutat cu administrația locală despre necesitățile comnității și despre modul în care pot interveni în acest sens autoritățile centrale.

  Primarul satului Gribova, Igor Grozavu, a declarat că, datorită implicării Guvernului, în localitate va fi rezolvată una dintre cele mai stringente probleme – curățarea și reabilitarea râului Cubolta. Premierul a vizitat drumul local, care se află în reparație, în cadrul proiectului ”Drumuri bune pentru toți”.

  Ion Chicu, prim-ministrul RM

  «Am fost, bineînțeles, la obiectivul care se numește “Drumuri bune” din satul Gribova, merg lucrările. Bineînțeles, ne-am dorit să fie mai din timp. Dar totuși ele merg conform graficului, avem asigurări din partea drumarilor că vor reuși timp de o săptămână să repare acel sector pe care l-au selectat autoritățile publice locale».

  Chicu a mers și la Stația de epurare din localitate. În urma vizitei, s-a decis alocarea mijloacelor din Fondul Ecologic Național pentru extinderea activității acesteia. 250 de gospodării din localitate sunt conectate la stație, iar în timpul apropiat, vor mai beneficia de serviciile acesteia școala, punctul medical, grădinița și alte 50 de familii.

  Ion Chicu, prim-ministrul RM

  «Aici este necesar de intervenit cu Fondul Ecologic Național pentru finanțarea respectivă. Stația funcționează dar trebuie extinsă deaceea vom veni cu aportul financiar respective».

  Primarul localității, Igor Grozavu, s-a arătat încrezător că, datorită împlicării Guvernului, în sat vor fi inițiate și alte proiecte.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021