Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vizită de lucru la Țînțăreni

  Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju și primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, au efectuat în dimineața zilei de astăzi, o vizită de lucru la poligonul municipal de depozitare a deșeurilor menajere din Țânțăreni. Cei doi au inspectat lucrările efectuate cu suportul financiar din bugetul statului, prin Fondul Ecologic Național.

  Ion Ceban spune că pe parcursul anului trecut pentru Poligonul de deşeuri de la Ţînţăreni, Stația de tratare a levigatului şi dezvoltarea infrastructurii localității, Chișinăul a investit circa 70 de milioane de lei. Din această sumă au fost transferați către Țînțăreni, 13 milioane de lei.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  Sunt investiții mari, totodată a fost și o solicitare direct transpusă de către locuitorii din comuna Țânțăreni. Tot ce vedeți dumneavoastră, drumul de acces, stația de tratare a levigatului, digul, compactorul și multe altele care le vedeți au fost făcute anul trecut.

  De asemenea, a fost iniţiată reparația unor străzi, construcția stadioanelor multifuncţionale, terenurilor de joacă, la școală s-a intervenit cu mai multe lucrări şi s-a convenit să fie evacuate constant deșeurile din localitate.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  Pentru noi este important să asigurăm această mentenanță, în continuare să monitorizăm ca Poligonul să funcționeze în conformitate cu toate standartele iar în ceea ce ține de Țânțăreni, noi ne asumăm angajamentele față de oameni

  Pentru construcția stației de epurare și a rețelelor de canalizare au fost alocați din FEN 7,37 mln de lei, iar pentru lucrările de întărire a digului de protecție și stabilizare a terasamentelor au fost alocați circa 6,6 milioane de lei.

  Ion Perju, ministrul interimar al Agriculturii, mediului și dezvoltării regionale al RM

  Banii din Fondul Ecologic Național sunt utilizați conform destinației și într-adevăr asta vedem și astăzi. Stația de tratare este ceva deosebit, eu nu înțeleg de ce nu s-a făcut până acum, anii trecuți, zeci de ani, pentru că toate aceste deșeuri se duceau în apele freatice. Acum, după tratare apa este una tehnică bună pentru irigare

  În scurt timp urmează ca pe contul primăriei Țînțăreni, municipalitatea să transfere încă 10 milioane de lei. Pe lângă această sumă, mai exista alte 15 angajamente pe care Primăria Chișinău urmează să le îndeplinească. Amintim că în ultima zi a anului 2020 a fost semnat Contractul de Societate Civilă dintre Primăria Chișinău şi localitatea Ţînţăreni, valabil până la 31 decembrie curent.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021