Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vizită de lucru la Strasbourg

  Primarul general, Ion Ceban, în calitate de vicepreședinte al Congresului Autorităților Publice Locale din Republica Moldova se află într-o vizită de lucru la Strasbourg. Edilul a rostit un discurs în cadrul Forului, unde a prezentat situația autorităților locale din Moldova, în contextul subiectului descentralizării APL-urilor.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Acest imperativ ar asigura eficiența primăriilor și stabilitate în dezvoltarea social-economică, sporirea atractivității pentru cei care vor să investească în localitatea lor, creșterea calității serviciilor prestate și elaborarea de programe sociale adresate diverselor categorii de cetățeni”

  Potrivit lui Ceban, descentralizarea şi consolidarea democrației locale reprezintă unul din instrumentele esențiale în îmbunătățirea situației, creșterea calității serviciilor și a condițiilor de viață, iar în consecință – reducerea migrației și chiar determinarea cetăților de a se întoarce acasă. Guvernul RM însă, a demonstrat în practică că lucrurile nu s-au mișcat din loc în această perioadă, deși declarațiile anterioare erau pentru promovarea acestui deziderat.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «De aici reiese o întrebare retorică are oare întradevăr guvernarea RM o dorință reală de a dezvolta acest deziderat, în ceea ce privește situația la nivel local. Consider necesar și important ca RM să treacă la o nouă etapă care să sublinieze rolul autorităților locale în rezolvarea problemelor inclusiv migrația».

  Ceban susține că dezvoltarea economică sustenabilă și crearea noilor locuri de muncă este legată strâns de procesul de descentralizare financiară reală, de creșterea capacităților bugetelor locale în tot ce înseamnă asigurarea unei infrastructuri și condițiilor de activitate necesare mediului de afaceri. Delegația de la Chișinău a abordat cu conducerea Congresului mai multe subiecte care necesită implementare urgentă pentru dezvoltarea comunităților din Republica Moldova.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021