Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Virusul gripei aviare se extinde în Europa

  Franţa a ridicat nivelul de alertă privind virusul gripei aviare, după ce o formă severă a virusului a fost găsită la păsări de curte din nord-est, pe lângă cazurile din ţările vecine Belgia şi Luxemburg, a anunţat sâmbătă Ministerul Agriculturii de la Paris.

  Virusul gripei aviare H5N8 a fost descoperit săptămâna trecută la rațe, găini, curcani şi porumbei aprţinând unei gospodării din regiunea Ardeni, toate animalele fiind sacrificate, ca măsură de precauţie. ”Este îngrijorătoare situaţia provocată de virusul gripei aviare. De la 1 august, au fost detectate 25 de cazuri în Europa, la păsări de curte dar şi sălbatice”, a informat Ministerul Agriculturii.

  În săptămâna 31 august-5 septembrie au fost raportate două cazuri de H5N8 în Belgia, un altul în Luxemburg, care avea legătură cu cel din Belgia. Cele mai recente cazuri au determinat Franţa să crească evaluarea riscului la „moderat” de la „neglijabil”, astfel încât în unele zone păsările vor fi ţinute închise, a precizat Ministerul Agriculturii.

  Instituţia susţine că aceste cazuri nu compromit statutul Franţei de ţară liberă de virusul gripei aviare, obţinut din nou după precedenta epidemie.

  Din cauza focarelor de gripă aviară unele ţări care importă carne de pasăre, în special din Asia, pot impune restricţii comerciale la produsele din carne de pasăre.

  Iarna trecută, Franţa a sacrificat aproximativ trei milioane de păsări, pentru a stopa răspândirea virusului gripei aviare.

  Virusul gripei aviare H5N8 a perturbat semnificativ producţia de carne de pasăre la începutul lui 2014 în Asia şi la finele acelui an s-a răspândit şi în Europa.

  Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni, însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.

  moldpres.md

  Facebook

  LUMEA

  Europa a avut parte în acest an de cea mai călduroasă vară înregistrată până în prezent, temperaturile depăşind uşor precedentele două cele mai ridicate...

  LUMEA

  Peste 60 de milioane de infectări cu noul coronavirus au fost înregistrate în Europa de la începutul pandemiei de COVID-19, reprezentând aproximativ 30% din...

  LUMEA

  Vreme extremă în Europa, unde vântul puternic, ploile torențiale și grindina au necesitat intervenții de amploare. Germania se confruntă cu inundații de proporții, iar...

  LUMEA

  Evoluţia pandemiei de COVID-19 în Europa este îngrijorătoare, chiar dacă situaţia nu este similară cu cea din perioada martie-aprilie, a avertizat joi biroul regional...

  Copyright © 2021