Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Victor Nichituș despre atacul armat de la aeroport: Autoritățile își bat joc de oameni

  Decizia autorităților de a-l sancționa pe șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, doar cu o „mustrare aspră” în urma atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, soldat cu decesul a doi ofițeri, este nedreaptă. De această părere este comentatorul politic, Victor Nichituș.

  “Ceea ce s-a întâmplat la aeroport, decesele care s-au înregistrat acolo intră în sfera de competență a Poliției de Frontieră. Șeful Poliției de Frontiera vrea cineva nu vrea este d-nul Vasiloi. Vrea Vasiloi să scape ușor doar cu o mustrare aspră? Desigur că vrea. Dorește puterea să îl ferească? Evident că vrea. De asta probabil Lilian Carp a încercat să o scoată vinovată pe Ana Revenco”.

  Comentatorul politic a declarat că fosta ministră de Interne, Ana Revenco, nu poate fi responsabilă pentru cele întâmplate în incinta aeroportului.

   “Nu poate fi scoasă Ana Revenco vinovată de incidentul de la aeroport. Singurul lucru care a devenit clar în urma raportului a fost că nu-i nimic clar și că autoritățile își bat joc de noi în continuare”.

  Pănă în momentul publicării știrii, persoanele vizate nu au comentat declarațiile lui Victor Nichituș.

  Amintim că incidentul tragic de la Aeroportul Chișinău a avut loc pe 30 iunie 2023. Un cetățean al Tadjikistanului a dezarmat un polițist de frontieră și a tras mai multe focuri, ucigând două persoane.

  Prin urmare, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost sancționat cu „mustrare aspră”, asta deși societatea publică a cerut în repetate rânduri demisia acestuia. Totodată, fosta șefă a MAI, Ana Revenco, a depus cererea de demisie la scurt timp după incidentul de la Aeroport.

  facebook

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook

  SOCIAL

  Un adolescent din Israel a încercat să treacă frontiera cu un pistol pneumatic și muniții aferente acestuia. Incidentul a fost semnalat dimineața, în Aeroportul...

  SOCIAL

  Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a fost recunoscut în calitate de bănuit pentru comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu, în legătură cu atacul...

  SOCIAL

  Directorul Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a declarat că ar putea ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, menționând că autoritățile de la Chișinău...

  SOCIAL

  În contextul unui număr mare de pelerini din Israel care urmează, în perioada 11 – 22 septembrie 2023, să tranziteze teritoriul Republicii Moldova, cu...

  Copyright © 2021