Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vicespeakerul Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric

  În marja sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se desfășoară în aceste zile la Strasbourg, Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric.

  Secretarul General al Consiliului Europei a salutat prezența fizică a Delegației parlamentare a Republicii Moldova la sesiunea APCE, menționând importanta comunicării directe atât între funcționarii Consiliului Europei și APCE și delegațiile naționale, cât și între parlamentarii din diferite țări. Marija Pejcinovic Buric a subliniat că platforma APCE, care oferă această oportunitate, trebuie valorificată pe deplin.

  Vicespeakerul Vlad Batrîncea a făcut o scurtă prezentare a recentelor evoluții politice, economice și sociale din Republica Moldova, precum și a situației politice din Parlamentul țării.

  A fost discutată abrogarea de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova a Legii privind funcționarea limbilor. Acest fapt îngrădește accesul la justiție, educație, sănătate a unei mari părți de cetățeni din Republica Moldova, vorbitori de limba rusă, a menționat Vlad Batrîncea.

  ”Starea de lucruri actuală poate fi depășită doar prin dialog între forțele politice prezente în Parlament, cu implicarea societății civile”, a subliniat Vicepreședintele Parlamentului, reiterând importanța expertizei și asistenței Consiliului Europei pentru țara noastră.

  Marija Pejcinovic Buric a menționat în context că Consiliul Europei urmărește îndeaproape evenimentele care se produc în țările membre, inclusiv în Republica Moldova, și va continua să acorde întreg sprijinul în dezvoltarea democratică a țării, implicit prin Planul său de acțiuni destinat Republicii Moldova.

  Pentru depășirea impasurilor este nevoie de implicarea tuturor actorilor politici din țară, a conchis Secretarul General al Consiliului Europei.

  Delegația Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu Vicepreședintele Legislativului, șeful Delegației, Vlad Batrîncea, participă, în perioada 25-28 ianuarie, la lucrările sesiunii de iarnă a APCE.

  multimedia.parlament.md

  POLITICA

  Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, președintele Delegației parlamentare la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a avut o întrevedere cu Ahmet Yildiz, președintele...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a fost ales, în unanimitate, Vicepreședinte a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru perioada anului 2021.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) participă sub conducerea vicepreședintelui Parlamentului RM, Vlad Batrîncea, la sesiunea de primăvară a...

  ALEGEREA EDITORILOR

  ”Adresez sincere cuvinte de mulțumire și recunoștință conducerii și întregului popor rus pentru ajutorul acordat Republicii Moldova într-o perioadă extrem de dificilă, precum este...

  Copyright © 2020