Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a avut o videoconferință cu mai mulți ambasadori din UE

  Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a discutat, în format de videoconferință, cu ambasadorii Franței, Germaniei și Poloniei în țara noastră.

  Subiectele discuțiilor au fost situația politică din Moldova și perspectivele de evoluare a acesteia.

  Vicespeakerul a recapitulat evenimentele politice din  ultima perioadă și a făcut o prezentare a viziunii sale asupra crizei instituționale.

  Vlad Batrîncea a relevat despre încercările de a asigura un dialog autentic, veritabil dintre cele mai importante instituții ale statului, capabil să genereze soluții juridice civilizate pentru situația politică imediată și pentru perspectiva ulterioară.

  Vicepreședintele Parlamentului a amintit că actualul Legislativ a avut experiența compromisului care a permis realizarea unor schimbări importante  pentru țară.

  Vlad Batrîncea a accentuat că dialogul este cea mai bună alternativă pentru măsurile radicale care sunt în stare să amplifice criza politică, iar în consecință – pandemică, social-economică, etc.

  Diplomații UE au mulțumit Vicespeakerului pentru prezentarea comprehensivă a situației din țara noastră și, totodată, i-au adresat felicitări cu ocazia alegerii sale în calitate de Vicepreședinte al APCE.

  Vlad Batrîncea, de asemenea, a mulțumit pentru interesul manifestat față de evenimentele interne ale țării noastre, menționând că aprecierea obiectivă și egală, după fapte, din partea partenerilor europeni este foarte importantă.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  POLITICA

  Deși alegerile parlamentare în acest an erau inevitabile, Maia Sandu s-a grăbit cu declanșarea acestora, susține președintele PSRM, Igor Dodon. Liderul socialiștilor a declarat,...

  POLITICA

  PSRM a adresat Președintelui Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin o scrisoare oficială semnată de Igor Dodon cu propunerea de a crea un bloc electoral în...

  SOCIAL

  Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon, Președintele Parlametului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi, precum și deputații socialiști – membri ai Delegației Parlamentului RM au avut o...

  ALEGEREA EDITORILOR

  De 9 mai, socialiștii vor organiza un marș al Victoriei, care va porni din Piața Marii Adunări Naționale din Capitală și se va încheia...

  Copyright © 2020