Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Vicepremierul Andrei Spînu nu a reușit să ajungă la o înțelege cu Gazprom

  Guvernul Republicii Moldova nu a ajuns la o înțelegere cu Gazprom în privința prelungirii contractului de livrare a gazelor naturale. Vicepremierul Andrei Spînu, care a revenit recent din Federația Rusă, unde a discutat cu reprezentanții Gazprom, a declarat că abia în această săptămână, o echipă de șa Chișinău va începe discuțiile.

  Andrei Spînu a precizat că Guvernul de la Chișinău insistă pe prelungirea contractului semnat în 2020 de către guvernarea PSRM.

  „Cu Elena Burmistrova, director general Gazprom pentru exporturi, am convenit să inițiem discuții pe implementarea Pachetului Energetic 3, datorii între Republica Moldova și Gazprom și semnarea unui contract pe termen lung. Săptămâna asta începem discuțiile cu Gazprom. Am solicitat să extindem contractul la condițiile vechi, cel de anul trecut”, a precizat Andrei Spînu.

  Amintim că în acest an, Republica Moldova a prelungit contractul cu Gazprom pentru o singură lună, octombrie, la un preț de aproape 800 de dolari, de șase ori mai mare, decât în perioada similară a anului trecut. Mai mult, pentru că guvernarea a semnat acordul în ultimele zile ale lunii septembrie, acum țara noastră primește doar 65% din cantitatea necesară de gaz.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  ECONOMIE

  Gazul procurat de către guvernul de la Chișinău de la compania poloneză PGNiG ne va crea mari probleme. De această părere este economistul Veaceslav...

  POLITICA

  O delegație a deputaților PSRM, condusă de Igor Dodon, a avut, luni, la Moscova, o întrevedere cu reprezentanții Partidului ”Edinaya Rossiya”.

  SOCIAL

  Astăzi, la Moscova, președintele PSRM Igor Dodon a avut o întrevedere cu Evghenii Primakov, șeful Agenției Federale pentru Afaceri CSI, conaționalii care locuiesc peste...

  POLITICA

  Guvernul ține în secret prețul la care Moldova cumpără gaz natural din surse alternative. În cadrul unei conferințe de presă, vicepremierul Andrei Spînu a...

  Copyright © 2021