Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Viața cetățenilor are prioritate

  Autoritățile trebuie să vină cu mai multe acțiuni de susținere și protecție a populației și agenților economici. Declarația aparține președintelui PSRM, Igor Dodon. Acesta face referințe la statistica din ultima săptămână cu privire la infectări cu COVID-19, și în context spune că starea de urgență declarată de Parlament trebuie continuată, iar unele restricții ar putea fi minimizate sau parțial retrase.

  Conform datelor Ministerului Sănătății, în ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu COVID-19 cu 25,4%, în același timp numărul de decese a crescut cu 15,7%, iar a persoanelor vindecate a scăzut cu 0,6%.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Scăderea numărului de cazuri de infectare a fost posibilă datorită unor acțiuni prompte aprobate de autorități câteva săptămâni în urmă, în special ce ține de procesul educațional și regimul de muncă pentru instituțiile de stat și funcționarii publici”

  Dodon spune că starea de urgență permite Comisiei Situații Excepționale și Guvernului să aprobe decizii extraordinare pentru realocarea mijloacelor în susținerea populației și procurarea celor necesare luptei cu pandemia din bugetul anului 2021, accesarea unor noi împrumuturi din surse interne. Președintele PSRM atrage atenția asupra faptului că un Guvern interimar nu poate accesa surse externe,

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Lucru care trebuie să fie bine cunoscut de cei care se consideră specialiști, inclusiv de candidații “fake” la funcțiile de miniștri sau prim-miniștri cu zero voturi în Parlament, care în ultimele zile fac multă spumă populistă pe rețelele de socializare”.

  Potrivit lui Dodon, prin învestirea unui Guvern anticriză cu competențe depline, accesul la sursele externe va fi posibil, iar necesitatea stării de urgență poate fi depășită, deoarece un Guvern cu mandat deplin va fi mult mai liber în luarea deciziilor chiar și fără contextul stării de urgență. Igor Dodon susține că în perioada imediat următoare, se impune dinamizarea procesului de vaccinare și măsuri suplimentare de susținere a medicilor.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Consider reală aducerea în țară pe parcursul a următoarelor 25-30 de zile a cel puțin 300 de mii de doze de vaccin, inclusiv cele 180 de mii din Federația Rusă, și vaccinarea din contul statului a cel puțin 100 de mii de cetățeni din grupele de risc prioritare, astfel ca numărul total de oameni vaccinați să depășească 150 de mii”

  Liderul PSRM și-a reiterat mesajul că viața cetățenilor este mai importantă decât ambițiile unor politicieni.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020