Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Vești bune pentru fermieri! Statul va achita 70% din prima de asigurare a agricultorilor

  Guvernul va subvenționa 70 la sută din suma primelor de asigurare pentru agricultori. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat astăzi de Cabinetul de Miniștri.

  Potrivit documentului elaborat de Guvern, producătorul agricol își poate asigura culturile agricole în următoarele riscuri: seceta, grindină, înghețuri, inundaţie, averse, suflarea semințelor, polignirea culturilor, incendierea spicoaselor și atacul organismelor dăunătoare.

  Documentul prevede și riscurile de asigurare în cazul pierii animalelor. Printre acestea sunt bolile, inundațiile, intoxicarea, asfixierea, secetă și întreruperea alimentării cu energie electrică a întreprinderilor de reproducere a peștilor, în rezultatul concursului factorilor naturali.

  Premierul Ion Chicu a declarat că prin acest proiect Guvernul vrea să contribuie mai mult din bugetul statului la primele de asigurări în domeniul agriculturii. Subvenţionarea primelor de asigurare se va efectua din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.

  a-tv.md

  ECONOMIE

  Guvernul majorează mărimea compensațiilor pentru transport alocate persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor acestora.

  SOCIAL

  Fermierii din țară au început semănatul de toamnă. Lucrările sunt în toi, iar acest lucru a devenit posibil, după ce agricultorii au primit ajutor...

  POLITICA

  După alegerile prezidențiale, dacă Igor Dodon va obține cel de-al doilea mandat, Ion Chicu va rămâne premier, iar componența actualului guvern va fi modificată....

  SOCIAL

  Pe parcursul zilei de ieri mai multe localități din țară au fost afectate de ploi abundente și vânt puternic. În special, au fost afectate...

  Copyright © 2020