Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Veste bună

  Partidul Socialiștilor și președintele acestuia, Igor Dodon, își îndeplinesc în continuare obligațiile. Astfel, socialiștii au înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede o creștere a salariilor de la 1 iulie, a personalului medical de la 1 iulie curent. Despre aceasta a anunțat astăzi vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru protecție socială, deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco. Potrivit lui, aceasta este o continuitate a inițiativelor propuse de Igor Dodon încă de pe vremea când era președintele țării.

  Vladimir Odnostalco, deputat PSRM

  ”Obligațiile asumate de Partidul Socialiștilor și obligațiile asumate de Igor Dodon, sunt îndeplinite. Am înregistrat acum o inițiativă de creștere a salariilor. Pentru acest proiect de lege s-au alocat 841 milioane de lei. Am găsit acești bani, iar medicii vor primi acești bani pentru salariile lor”

  Potrivit documentului, alte aproape 272 de milioane de lei vor fi alocate pentru acordarea sporului calculat personalului antrenat în acordarea asistenței medicale persoanelor care întrunesc criteriile definiției de caz COVID-19 ca rezultat a creșterii numărului de personal implicat în tratamentul infecției. Amintim, la inițiativa lui Igor Dodon salariile tuturor angajaților din domeniul medical vor fi dublate. Majorarea se efectuează în trei etape. La 01 septembrie 2020 și 01 ianuarie 2021, leafa din sănătate a crescut cu câte 30%. La 01 iulie urmează să fie efectuată ultima etapă de majorare a salariilor, care se va încheia cu creșterea dublă a acestora.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020