Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  „Verde” pentru zbor

  Deşi rămâne închis și în următoarea perioadă, din cauza conflictului din Ucraina, spaţiul aerian al ţării noastre ar putea da „verde” pentru unele zboruri regulate, pe un anumit spațiu spre ţara vecină, România. Declarațiile au fost făcute de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, la TV8. Ministrul a precizat că există posibilitatea organizării zborurilor doar pe un anumit spațiu spre vest.

  Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării regionale

  „La Comisia Situații Excepționale, am discutat ca să vedem oportunitatea deschiderii doar a unei anumite porțiuni spre România a spațiului aerian. Pentru toți. Spre exemplu, se deschide spațiul de la Aeroport cu ieșire pentru un anumit spațiu către România”.

  Deocamdată subliniază Spînu, decizia se discută, şi abia săptămâna viitoare ar putea exista un verdict final în acest sens.
  Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării regionale

  „Experții de securitate analizează această opțiune. Dacă ea va fi una bună, atunci, probabil, la începutul săptămânii viitoare, se va lua decizia pentru deschiderea spațiului aerian pe acea porțiune. Asta înseamnă că toate zborurile vor intra și vor ieși din țară doar pe această porțiune pentru toți operatorii”.

  Amintim că la data de 24 februarie, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis, din cauza conflictului din Ucraina. La moment, se operează doar zboruri charter pentru refugiații din Ucraina, zboruri oficiale dar şi cargo, cu ajutoare umanitare.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021