Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Veneția a activat sistemul anti-inundații: Apa a depășit nivelul normal

  Oraşul Veneţia, situat în nordul Italiei, şi-a activat sistemul de protecţie la inundaţii în contextul ploilor abundente, după ce apa a depăşit cu circa 170 de centimetri nivelul normal, au anunţat marţi dimineaţă autorităţile locale.

  Oraşul se află în prezent sub cel mai înalt nivel de avertizare. Veneţia este clădită pe insule mici despărţite de canale şi nu are drumuri. În lipsa protecţiei la inundaţii, aproximativ 80% din zonele pietonale ale oraşului îndrăgit de turişti ar fi inundate.

  La nivelul actual al apei, persoanele aflate în faimoasa Piaţă San Marco, spre exemplu, ar sta în apă până la talie. În fotografiile surprinse marţi pot fi văzuţi oameni care traversează piaţa prin ploaie, dar nu în condiţii de inundaţie, scrie Agerpres.

  La primele ore ale dimineţii, oraşul şi-a activat sistemul de protecţie la inundaţii cunoscut sub numele de MOSE. Sistemul MOSE include o reţea de 78 de ecluze galbene instalate la trei intrări în laguna Veneţiei.

  Veneţia activează ecluzele pentru a bloca mareea înaltă în timpul ploilor abundente şi a furtunilor ce provoacă o creştere a nivelului apei. Acest fenomen se manifestă cu precădere toamna. Sistemul MOSE, dat în funcţiune în 2020, a contribuit la evitarea unor inundaţii majore în acest sit inclus în Patrimoniul UNESCO.

  Cea mai recentă inundaţie majoră care a afectat oraşul s-a produs în 2019, în noaptea de 12 noiembrie, când apa a depăşit cu 187 de centimetri nivelul normal. Apa sărată reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa clădirilor istorice ale oraşului.

  În alte regiuni ale Italiei, precum Sardinia şi Ostia, cursurile în şcoli au fost suspendate marţi din cauza furtunilor şi a ploilor abundente. Autorităţile au raportat, de asemenea, copaci căzuţi şi inundaţii.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Noutăţi

  Consumatorii din strada 31 August 1989, 97-115, 78, 78a, inclusiv cu fracții, din Capitală vor rămâne joi, 24 noiembrie, fără apă la robinet. Apa...

  Noutăţi

  Consumatorii din străzile Movileni, 105; Călătorilor, 28 A; Voluntarilor, 15 cu fracții, 17; din Capitală vor rămâne joi, 20 octombrie, fără apă la robinet....

  ALEGEREA EDITORILOR

  Prețul apei pentru consumatorii din Chișinău se dublează. ANRE a aprobat un nou tarif pentru apa livrată de „Apă-canal Chișinău”, de 407 lei/m3, cu...

  Noutăţi

  Moldovenii achită tarife diferite pentru consumul apei de la robinet. Chișinăuienii plătesc aproximativ 9 lei pentru un metru cub de apă, în timp ce...

  Copyright © 2021