Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vasnețov despre alegerile în FR

  Pe 19 septembrie vor avea loc alegeri în Duma de Stat a Federației Ruse. La scrutin pot participa și moldovenii care dețin cetățenia rusă. În cadrul unui interviu acordat pentru portalul de știri Sputnik Moldova, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov a vorbit despre secțiile de votare deschise pe teritoriul țării noastre, actelor de identitate necesare pentru participarea la scrutinul electoral, și măsurile care vor fi întreprinse pentru a nu permite răspândirea cu SARS-COV-2.

  Oleg Vasnețov, ambasador extraordinar și plenipotențiar al FR în RM

  «În Republica Moldova, în 12 localități de pe ambele maluri ale Nistrului, vor fi deschise 30 de secții de vot, între ora 8:00 și 20:00, ora locală. În Chișinău cetățenii Federației Ruse își vor putea exercita dreptul la vot la Centrul Rus de Știință și Cultură, aflat pe adresa str. Mihai Eminescu 2.».

  Mai multe informații despre amplasarea secțiilor de vot sunt disponibile pe site-ul Ambasadei Ruse în Republica Moldova, care sunt publicate inclusiv și în presă. Potrivit lui Vasnețov, alegătorii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate – pașaportul intern sau de străinătate al Federației Ruse, fie și expirat. Sunt admise și alte tipuri de documente, lista acestora poate fi găsită pe site-ul Ambasadei Rusiei în Republica Moldova. Totodată, o atenție deosebită va fi acordată măsurilor anti-covid. După cum a menționat ambasadorul, secțiile de votare au fost dotate cu o cantitate necesară de dezinfectant, la intrare în edificiu va fi măsurată temperatura alegătorilor și va fi impusă respectarea distanței fizice.

  Oleg Vasnețov, ambasador extraordinar și plenipotențiar al FR în RM

  «Am lucrat asupra problemei securității sanitare pentru alegători și membrii comisiilor electorale, luând în considerație situația epidemiologică în țară. Îi așteptăm la secțiile de vot pe toți cetățenii Rusiei – pe cei sănătoși, cei care au fost bolnavi și cei vaccinați. Totodată, desigur, vor respecta recomandările și cerințele sanitare stabilite de autoritățile locale».

  Subliniem că alegerile pentru cea de-a opta legislatură a Dumei de Stat vor avea loc pe 19 septembrie 2021. Alegerile se vor desfășura conform unui sistem electoral mixt: în baza listelor de partid și circumscripții uninominale. 14 partide politice s-au avântat în cursa pentru mandatul de deputat. La acest scrutin nu vor fi prezenți observatori din țara noastră. Această decizie a fost luată de președintele Parlamentului, Igor Grosu.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021