Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Vasile Bolea: Oamenii buni nu se eschivează de la plata impozitelor

  Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea a anunțat, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că a solicitat, în calitate de deputat, organelor de resort să verifice modul în care sunt utilizați banii publici de către primăria municipiului Cahul.

  Interpelarea a fost făcută de deputat urmare a faptului că primăria a fost ”răsfățată” în ultimii patru ani de fonduri din bugetul de stat și cel raional, în total de circa 46-48 milioane de lei pentru proiecte de infrastructură, inclusiv rutieră, însă drumurile aici, în special, la periferie, sunt în stare dezastruoasă.

  Așa cum nu a verificat activitatea Primăriei Cahul de aproape 6 ani, recent Inspecția Financiară a pornit verificarea planificată a acesteia, urmând să studieze actele și să se pronunțe dacă banii publici au ajuns la destinație.

  În același timp, în adresa Inspecției Financiare din partea Președinției a venit un document prin care se cere, în contextul vizitei de lucru a Președintelui Maia Sandu la Cahul, prezentarea informațiilor cu referință  la temeiul juridic și mersul controlului.

  Deputatul a catalogat aceste presiuni ca  o încercare de a “crâșui” primarul din Cahul Nicolae Dandiș și a îndemnat instituția prezidențială să lase organele de resort să-și exercite obligațiunile.

  Tot în cadrul briefingului de astăzi Vasile Bolea a informat publicul despre neregulile de la Casa de Schimb Valutar ”Stabil-Global-Can” SRL din orașul Leova, a cărei administrator este Oleg Canațui, candidat cu nr. 35 la funcția de deputat din partea ”PAS”, supranumit ”valiutcik”. Această CSV în loc de bonuri fiscale eliberează clienților niște foițe simple, pe care de mână este indicată tranzacția de schimb valutar. Exemple de așa-numite ”cecuri” au fost prezentate în cadrul conferinței.

  ”Oamenii buni nu fac evaziuni fiscale, dar achită impozite, pentru a putea oferi cetățenilor salarii și pensii. Dar poate în acest mod se efectuează operațiuni de spălare de bani? Procuratura, Banca Națională a Moldovei să se pronunțe!”, a subliniat Vasile Bolea, anunțând că și în această problemă a depus câteva interpelări organelor de resort.

  Declarațiile deputatului completează informațiile difuzate de mass-media  despre mai mulți membri ai PAS care ar fi certați cu legea, inclusiv Nata Albot, Andrei Spînu, Valentina Manic, Victoria Cazacu, Dorel Iurcu, Zinaida Popa, Alexandru Catan. Aceștia ar avea probleme de integritate legate de droguri, contrabandă, conflicte de interese, evaziuni fiscale, licitații trucate, trafic de influență și alte acte de corupție.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  POLITICA

  O dată la patru ani, fiecare cetățean al acestei țări devine pentru o zi judecător, iar băieții în mantie de la Curtea de Apel...

  POLITICA

  Decizia de demitere a judecătorului Curții Constituționale (CC), Domnica Manole, poate fi atacată în instanța de judecată. Acest lucru este posibil după modificarea legislației,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  PSRM condamnă acțiunile agresive și comportamentul antidemocratic al unui grup de susținători ai Maiei Sandu la adresa deputatului socialist, Vasile Bolea. Președintele fracțiunii parlamentare...

  POLITICA

  Președintele Maia Sandu fuge de vizitele prin localitățile țării și refuză să discute față în față cu oamenii despre problemele lor, a declarat deputatul...

  Copyright © 2021