Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Variola maimuţei prezintă un risc moderat pentru sănătatea publică globală, a precizat OMS

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spus duminică că variola maimuţei constituie ”un risc moderat” pentru sănătatea publică la nivel global după ce au fost raportate cazuri în regiuni unde boala nu este întâlnită de obicei, informează Reuters.

  ”Riscul pentru sănătatea publică ar putea deveni ridicat dacă acest virus exploatează oportunitatea de a deveni un patogen uman şi se răspândeşte în grupuri cu risc mai mare de boli severe cum ar fi copiii mici şi persoanele cu imunodepresie”, a precizat OMS.

  Începând cu 26 mai, un număr total de 257 de cazuri confirmate şi 120 de cazuri suspecte au fost raportate în 23 de state membre unde virusul nu este endemic, a precizat agenţia sanitară într-un comunicat. Nu au fost raportate decese până în prezent.

  OMS a mai precizat că apariţia bruscă a variolei maimuţei în acelaşi timp în mai multe ţări non-endemice sugerează o transmitere nedetectată pentru o perioadă şi evenimente recente care au amplificat-o.

  Agenţia a adăugat că se aşteaptă ca mai multe cazuri să fie raportate după ce monitorizarea în ţări endemice şi non-endemice se va extinde.

  Variola maimuţei este o boală infecţioasă cu simptome de obicei uşoare şi care este endemică în regiuni din vestul şi centrul Africii. Se transmite prin contact apropiat şi poate fi controlată relativ uşor prin măsuri precum autoizolare şi igienă.

  Cele mai multe dintre cazurile raportate până acum au fost detectate în Marea Britanie, Spania şi Portugalia.

  agerpres.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat astăzi că, în ultima săptămână, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 54 de cazuri de COVID-19...

  LUMEA

  După trei săptămâni de caniculă, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) şi observatorul european Copernicus consideră că dispun de suficiente date pentru a anunţa că iulie...

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut, marţi, statelor membre să monitorizeze incidenţa cazurilor de Sindrom Guillain-Barré, o afecţiune neurologică cu cauze necunoscute, în urma...

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are nevoie de mai multe informaţii în vederea evaluării celei mai recente creşteri a numărului de cazuri de infectare...

  Copyright © 2021