Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Varianta Omicron: Cehia şi Austria confirmă primele cazuri, la persoane revenite din sudul Africii

  Cehia şi Austria au confirmat luni primele cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului, transmite dpa.

  În Cehia, cazul suspect a fost confirmat după teste suplimentare de laborator, a anunţat un purtător de cuvânt al spitalului din Liberec, potrivit agenţiei CTK.

  Spitalul a consultat laboratorul naţional de referinţă şi experţi ai Academiei de Ştiinţe.

  Pacientul este o femeie care s-a întors dintr-o călătorie în Namibia cu escală în Africa de Sud.

  Începând de luni, orice persoană vaccinată cu două doze de cel puţin şase luni se poate înscrie online pentru a primi rapelul (booster).

  Pentru cei de peste 60 de ani sau cu boli cronice, acest interval va fi redus în curând la cinci luni.

  Între timp, la Praga s-a anunţat că atât ministrul interimar al sănătăţii, Adam Vojtech, cât şi principalul responsabil medical, Pavla Svrcinova, au fost testaţi pozitiv la coronavirus. Amândoi vor continua să lucreze de acasă.

  În Austria, Ministerul Sănătăţii a transmis că s-a confirmat în Tirol primul caz de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2.

  Potrivit autorităţilor acestui land, persoana în cauză a fost testată pozitiv după ce a revenit dintr-o excursie în Africa de Sud, dar nu prezintă simptome de boală.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria devenind prima ţară din Uniunea...

  LUMEA

  Austria va introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid pentru toți cei peste 18 ani, de la începutul lui februarie, a declarat cancelarul austriac, Karl Nehammer, duminică.

  LUMEA

  Franța a anunțat restricții mai stricte pe fondul îngrijorărilor legate de varianta Omicron. De asemenea, guvernul restrânge intervalul pentru doza booster la trei luni...

  LUMEA

  Africa de Sud relaxează restricţiile împotriva coronavirusului, în ciuda unui al patrulea val de infectări pe teritoriul ţării, și renunţă la măsura depistării contacţilor...

  Copyright © 2021