Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Varianta Omicron: Cehia şi Austria confirmă primele cazuri, la persoane revenite din sudul Africii

  Cehia şi Austria au confirmat luni primele cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului, transmite dpa.

  În Cehia, cazul suspect a fost confirmat după teste suplimentare de laborator, a anunţat un purtător de cuvânt al spitalului din Liberec, potrivit agenţiei CTK.

  Spitalul a consultat laboratorul naţional de referinţă şi experţi ai Academiei de Ştiinţe.

  Pacientul este o femeie care s-a întors dintr-o călătorie în Namibia cu escală în Africa de Sud.

  Începând de luni, orice persoană vaccinată cu două doze de cel puţin şase luni se poate înscrie online pentru a primi rapelul (booster).

  Pentru cei de peste 60 de ani sau cu boli cronice, acest interval va fi redus în curând la cinci luni.

  Între timp, la Praga s-a anunţat că atât ministrul interimar al sănătăţii, Adam Vojtech, cât şi principalul responsabil medical, Pavla Svrcinova, au fost testaţi pozitiv la coronavirus. Amândoi vor continua să lucreze de acasă.

  În Austria, Ministerul Sănătăţii a transmis că s-a confirmat în Tirol primul caz de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2.

  Potrivit autorităţilor acestui land, persoana în cauză a fost testată pozitiv după ce a revenit dintr-o excursie în Africa de Sud, dar nu prezintă simptome de boală.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  În sudul Austriei situația este alarmantă după ce ploile torențiale au provocat grave alunecări de teren. Drumuri și poduri au fost distruse, iar zeci...

  LUMEA

  Guvernul Austriei a anunţat joi renunţarea completă la politica sa de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19, după ce această măsură a fost deja suspendată în...

  LUMEA

  Austria şi Elveţia au fost lovite de furtuni puternice care au provocat inundaţii şi pagube materiale şi s-au soldat cu rănirea mai multor persoane,...

  LUMEA

  Cehia ridică începând de joi obligativitatea purtării măştii de protecţie de tip FFP2 în autobuze şi trenuri, măsură introdusă din cauza pandemiei de coronavirus,...

  Copyright © 2021