Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Vânătorii de fazani, în așteptare

  În toamnă, va începe sezonul de vânătoare de fazani, iar în țară a fost adus un lot mare de păsări tinere din Ungaria. Vânătorii de fazani ar trebui să știe, însă, că în acest an au dreptul să ucidă nu mai mult de 13 mii de păsări.

  Fazanii au fost aduși în Moldova în voliere, pentru aclimatizare. Timp de două săptămâni, păsările se aclimatizează, după care sunt eliberate în habitatul lor obișnuit.

  „O tăiem, pentru că atunci când sunt prea multe păsări în volieră ele se pot răni reciproc, așa că le legăm ciocurile. Când sunt eliberate în natură, le dezlegăm și pot mânca în siguranță.”

  Ilona Vedrașko, reporter Accent TV

  „Aproximativ 30 de mii de astfel de ființe sunt importate în Moldova anual. Jumătate dintre ele rămân în sălbăticie pentru reproducere .”

  Vânătoarea de fazani a fost interzisă în Moldova, însă, acum cinci ani, situația s-a schimbat. Asociația Vânătorilor a decis să aducă această specie din Ungaria, însă vânătorii au dreptul să vâneze cel mult o pasăre.

  Vadim Nichifor, vânător

  „Sezonul de vânătoare începe de obicei după 15 august și pentru fazani în octombrie. Până în octombrie, cresc liniștit în natură. Se fac deja unele estimări. În 2019 la Chișinău, aproximativ 700 de goluri au fost lăsate în natură. „

  Fazanii sunt eliberați în apropierea râurilor și lacurilor, deoarece pasărea are nevoie constant de apă.

  De obicei, femelele nu sunt vânate, pentru a nu dăuna populației de fazani. De regulă, o pasăre depune până la 16 ouă. Reamintim că în Moldova sezonul de vânătoare a fazanilor este deschis din octombrie până în ianuarie.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020