Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Valul de COVID-19 provoacă o penurie severă de personal medical într-un land din nordul Germaniei

  Spitalele din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul Germaniei, se confruntă cu o penurie severă de personal medical din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 depistate în rândul angajaţilor lor, a declarat luni directorul unei clinici locale, citat de DPA.

  Cel mai nordic dintre landurile germane a găzduit la sfârşitul lunii iunie „Kiel Week”, una dintre cele mai mari regate de iahting din lume.

  Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 în acest land a crescut „de la un nivel considerabil spre unul deosebit de mare”, a declarat Patrick Reimund, directorul administrativ al Asociaţiei spitalelor din Schleswig-Holstein. Camerele de urgenţă ale clinicilor din acest land au devenit disproporţionat de aglomerate, a adăugat el.

  Medicul german consideră că unul dintre factorii cheie care au contribuit la răspândirea noului coronavirus ar putea fi evenimentul „Kiel Week”, care s-a desfăşurat în perioada 18-26 iunie.

  Săptămâna trecută, Centrul Medical Universitar Schleswig-Holstein a anunţat că îşi va închide temporar unele dintre secţii, întrucât 479 dintre angajaţii săi intraseră până vineri în carantină.

  „De atunci, numărul lor a crescut cu siguranţă. Am avut un weekend incredibil de tensionat”, a declarat purtătorul de cuvânt al acelui spital, Oliver Grieve.

  El a mai spus că unitatea medicală pe care o reprezintă va solicita despăgubiri pentru pierderile financiare suferite după ce a trebuit să amâne sau să suspende tratamentele ce erau deja programate.

  agerpres.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Pe parcursul ultimelor șase săptămâni, în țara noastră se atestă o descreștere a numărului cazurilor de COVID-19. La fel, a scăzut și numărul cazurilor...

  SOCIAL

  În ultima săptămână, 1491 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate pe teritoriul țării, cu aproape 1000 de cazuri mai puțin...

  LUMEA

  Zi de proteste pe aeroporturile din Europa. În Germania, patru mari aeroporturi vor fi paralizate din cauza unei greve de avertisment a muncitorilor. Unul...

  LUMEA

  Joachim Nagel, preşedintele băncii centrale a Germaniei, Bundesbank, şi unul dintre membrii cei mai agresivi ai BCE în politica dobânzilor, a declarat pentru CNBC...

  Copyright © 2021