Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Valul de caniculă din Marea Britanie provoacă perturbări grave în traficul feroviar

  Temperaturile ridicate au provocat întreruperi grave ale serviciilor feroviare pe întreg teritoriul Marii Britanii, care se confruntă cu un val de caniculă, informează miercuri DPA/PA Media.

  Zeci de trenuri au fost anulate sau au suferit întârzieri pe teritoriul Angliei, miercuri dimineaţă, din cauza problemelor provocate de căldura extremă.

  Temperaturile au atins marţi pragul de 40 de grade Celsius, cea mai mare valoare înregistrată în Marea Britanie, provocând daune la nivelul cablurilor aeriene, şinelor şi sistemelor de semnalizare.

  National Rail a transmis clienţilor să se informeze înainte de a porni la drum şi să călătorească doar dacă acest lucru este absolut necesar.

  „Foarte multe lucrări au fost finalizate în cursul nopţii pentru a rezolva problemele la calea ferată şi la cablurile aeriene, cauzate de căldura de ieri. Echipele Network Rail continuă să lucreze neobosit pentru a realiza reparaţii astfel încât să putem relua serviciile pentru pasageri, dar există încă întreruperi ale serviciilor pe parcursul zilei. Prin urmare, pentru oricine călătoreşte astăzi, vă rugăm să vă informaţi înainte de a călători”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul companiei.

  Peste douăzeci de curse cu plecare din King’s Cross şi Euston au fost anulate sau amânate.

  Linia principală de pe coasta de est, artera feroviară principală care face legătura între Londra şi Edinburgh prin Peterborough, Doncaster, York, Darlington, Durham şi Newcastle, a fost avariată marţi după extinderea unui incendiu.

  Ruta dintre King’s Cross şi Peterborough ar putea rămâne închisă până cel puţin la prânz.

  Compania Avanti West Coast a declarat că serviciile de transport de la Euston au fost anulate din cauza lucrărilor de reparaţii în curs în urma avariilor cauzate marţi de incendii în zona Hatch End.

  Toate cursele feroviare dintre Lancaster şi Carlisle şi pe liniile din zona Birmingham New Street au fost suspendate din cauza avariilor la cablurile electrice.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi se va menține canicula, ploile continuă să lipsească, iar vântul va adia domol. Noaptea minimele vor fi și ele ridicate cu valori între...

  SOCIAL

  Canicula se menține și astăzi pe tot teritoriul țării. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează valori termice de până la +38 de grade Celsius. Vântul...

  SOCIAL

  În wekend, temperaturile vor urca din nou până la +37 grade. Noaptea, termometrele vor indica până la +23 de grade. Cerul va fi variabil....

  SOCIAL

  Meteorologii anunță pentru astăzi caniculă în cea mai mare parte a teritoriului, fără ploi. Vântul va sufla din nord-est slab la moderat. Noaptea minimele...

  Copyright © 2021