Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Val de critici în societate

  Decizia premierului și a președintelui de a nu merge la Moscova și a se așeza la masa de negocieri cu șefia Gazprom, a fost dur criticată și-n societate. Oamenii spun că promisiunile lansate în campanie electorală sunt diametral opuse acțiunilor pe care le întreprinde actuala guevrnare. Mai mult, moldovenii sunt de părere că PAS-ul a pus în capul mesei interesele politice, și nu cele ale populației. Iar, o posibilă majorare a tarifului la gaz va lovi în cei mai săraci și vulnerabili.

  «Și înseamnă de refuzat? Trebuie de discutat temele acestea, în interesul poporului să fie tot. Trebuie de cumpărat mai ieftin gaz pentru popor. Acesta este scopul principal. Eu așa înțeleg. Trebuie să fie în interesul poporului».

  «Nu sunt de acord cu ceea ce fac. Nivelul de trai în Republica Moldova este foarte scăzut. Achitarea unui tarif mai mare la gaz se va perinda cu creșterea altori prețuri. Politica este o chestiune aparte, ați ales vectorul, poftim, urmați-vă calea însă trebuie să vă gândiți la nivelul de trai al societății».

  «Poporul întotdeauna vrea să fie mai ieftin și la timp, îndestulat cu de toate. Mai ales că vine iarna, ar fi de dorit să facă cum au promis, cu toate țările să facă dezvoltare țării, nu numai într-o parte, sau în alta. Asta nu e bine. Și e foarte greu pentru oricare și pentru mine tot».

  «Guvernanții ar trebui să meargă la Moscova și să negocieze livrarea gazului rusesc. Ne așteaptă o iarnă grea, iar noi pensionarii vom plăti bani nebuni».

  «Ar trebui să negocieze. Trebuie de găsit limbă comună cu toți».

  «Cred că ar trebui să meargă (la Moscova). Două țări nu ar trebui să se dușmănească între ele».

  În mulțimea de locuitori și turiști ai capitalei, am cunoscut și o femeie care de mai mulți ani a locuit și muncit în Italia. Ea ne-a recunoscut că, în tot acest timp, și-a dorit un singur lucru – cel de a reveni acasă. În data de 11 iulie, moldoveanca a mers la urne, și-a dat votul pentru PAS, pentru ca la mai puțin de trei luni distanță să spună că tot ei o gonesc din țară.

  «Îs venită din Italia și vreau să plec cât mai repede înapoi. Că așa am votat-o și a spus că o să fie bine, văd că nimic nu mai face. Se aude doar de scumpiri, gaz și totul, nu știu ce o să mai fie în Moldova. Vă spun drept m-am dezgustat foarte mult. Am venit, vreau să-mi cumpăr o casă, dar nu-mi cumpăr aici, plec înapoi în Italia să-mi caut casă. Și o să plecăm toți și vârstnici și cei tineri. O să rămână numai cei bogați, care au bani cu așa prețuri să trăiască».

  Amintim că, pe 1 octombrie expiră contractul de livrare a gazului cu Gazprom. Specialiștii spun că noul contract, presupune și noi tarife care ar putea fi mai mari cu aproximativ 30%.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021