Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Val de caniculă în Pakistan. Temperaturi de 50 de grade Celsius, prognozate de meteorologi

  Autorităţile din Sindh, o provincie din sudul Pakistanului, au plasat serviciile de urgenţă în stare maximă de alertă joi după ce un nou val de caniculă s-a abătut asupra acestei ţări din sudul Asiei, iar meteorologii se aşteaptă ca temperaturile să urce în zilele următoare până la 50 de grade Celsius, informează DPA.

  Guvernul provinciei Sindh a ordonat amenajarea unei duzini de centre de prim-ajutor în oraşul portuar Karachi, unde o combinaţie de factori meteorologici – depresiune tropicală şi umiditate – ar putea să facă acest val de caniculă să devină unul ucigaş, a precizat oficialul local Ali Sajjid.

  Karachi, unul dintre cele mai populate oraşe din lume, cu peste 20 de milioane de rezidenţi, s-a confruntat cu un val sever de caniculă în 2015, care a făcut peste 1.200 de victime.

  Pakistanul şi India sunt afectate de valuri de caniculă încă din luna martie a acestui an, un fenomen despre care experţii afirmă că reflectă foarte bine realitatea generată de schimbările climatice.

  Temperaturile au depăşit 48 de grade Celsius în Pakistan în cursul zilei de joi şi ar putea să atingă pragul de 50 de grade Celsius în zilele următoare, a anunţat meteorologul Sardar Sarfraz, potrivit căruia specialiştii se aşteaptă ca valul de caniculă să dureze cel puţin până marţea viitoare.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Cel puţin 20 de oameni au murit şi 200 au fost răniți într-un cutremur cu magnitudinea 5,7 care s-a produs joi dimineaţa în sudul...

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, în perioada 16-19 august, pe întreg teritoriul ţării, Cod Galben de caniculă.

  SOCIAL

  Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Republica Moldova (CNSM) a solicitat agenţilor economici să asigure toate măsurile prevăzute de legislaţie, astfel încât salariaţii să nu...

  LUMEA

  După 10 zile marcate de un val de căldură sufocantă, temperaturile din Grecia vor urca şi mai mult în cursul zilei de joi şi...

  Copyright © 2021