Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Val de căldură în Italia: pompierii se confruntă cu peste 500 de incendii

  Pompierii s-au luptat în noaptea de miercuri spre joi cu peste 500 de incendii, soldate cu patru morţi până în prezent în Italia, care se confruntă în această săptămână cu un val de căldură record, informează AFP.

  „Au fost efectuate 528 de intervenţii în ultimele 12 ore, inclusiv 230 în Sicilia, unde situaţia este în prezent sub control”, au declarat pompierii într-un comunicat.

  O nouă victimă a fost înregistrată, crescând la patru bilanţul deceselor provocate de incendii săptămâna aceasta.

  Un anticiclon, denumit Lucifer, traversează peninsula, provocând o creştere accentuată a temperaturilor, cu un record de 48,8 grade înregistrat miercuri în Sicilia, care, dacă va fi omologat, ar stabili un nou record european.

  Sudul Europei se confruntă cu un val de căldură intensă şi incendii grave în această vară, un fenomen care se va intensifica şi agrava odată cu schimbările climatice, susţin experţii.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Italia se pregătește pentru proteste, în condițiile în care de vineri toți lucrătorii vor fi obligați să prezinte un permis de sănătate pentru coronavirus...

  LUMEA

  Italia a fost lovită de furtuni puternice săptămâna aceasta, în oraşul Catania din Sicilia fiind semnalate marţi ploi abundente şi grindină, iar autorităţile oraşului...

  LUMEA

  O mare parte din Europa este marți sub alerte meteo de vânt și furtuni: nordul și sudul Franței, întreaga peninsulă italiană și coasta Adriatică...

  LUMEA

  O demonstraţie împotriva măsurilor împotriva coronavirusului a dus la revolte în weekend la Milano, potrivit relatărilor din presa italiană de duminică, relatează DPA.

  Copyright © 2021