Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Val de căldură extremă peste vestul și sudul Europei. Temperaturi întrec 30 de grade

  Termometrele au indicat o valoare de 33 grade și în Muro, Mallorca (Spania), iar în Grecia maxima a urcat până spre 29 de grade Celsius.

  Contrar datei din calendar, luna octombrie a adus peste vestul și sudul Europei temperaturi de vară. Am avut parte de mai multe intervale în care valorile maxime au trecut de 30 grade Celsius în Spania, Franța, Italia, Grecia. Acest regim termic a fost menținut ridicat pe fondul unui transport de aer tropical din nordul Africii.

  Ieri (25 octombrie) temperaturile maxime au atins 36,8 grade în Melilla – un oraș care aparține de Spania, dar situat in nordul Africii. Un record termic a fost înregistrat și în Italia pe insula Sardinia – Capo San Lorenzo cu 34 grade Celsius la umbră.

  Cel mai posibil, meteorologii din Franța se așteaptă ca această lună să devină cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 100 de ani. Țara s-a confruntat cu mai multe perioade de cădură în această lună, în 18 octombrie temperaturile au atins 33,8 grade în Orthez și  Navarrenx.

  Pentru Franța urmează un nou interval cu vreme extrem de călduroasă, între 27 – 29 octombrie sunt prognozate temperaturi maxime de 30 – 32 grade.

  Prognoza meteo pentru Europa – 27 octombrie 

  În nord-vestul, nordul şi estul Europei şi în extremitatea de sud-vest, cerul va avea înnorãri şi local va ploua. În nordul Peninsulei Scandinavice, iar izolat şi în Rusia, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În restul continentului, cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  SOCIAL

  Încheierea sezonului de încălzire pentru consumatori va avea loc după înregistrarea timp de 3 zile consecutive a temperaturii medii a aerului, între orele 18.00...

  LUMEA

  Cele mai mari bănci din lume au fost lovite la bursă vineri, în condițiile în care problemele la un creditor regional din SUA au...

  БЕЗ КАТЕГОРИИ_MD

  Administratorii de blocuri locative sunt îndemnați să regleze la necesitate consumul de energie termică din bloc. Apelul vine din partea Termoelectrica, în contextul temperaturilor...

  ECONOMIE

  Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat majorarea tarifului la căldură, după o solicitare în acest sens parvenită de la Termoelectrica. Astfel, prețul...

  Copyright © 2021