Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vaccinul, mituri și realități

  O dată cu demararea campaniei de imunizare în RM, în spațiul public au apărut diverse teorii și suspiciuni cu referință la serul anticovid, indiferent de originea acestuia. Iată de ce reprezentanții Ministerului Sănătății au organizat un briefing de presă în cadrul căruia au spulberat unele mituri referitoare la vaccinurile anticoronavirus.

  Una din îngrijorările cetățenilor este faptul că o dată cu inocularea vaccinului se introduce în organism virusul viu Sars Cov 2.

  Ninel Revenco, coordonator, Campania de imunizare în RM

  «Este un fals fiindcă oricare tip de vaccine anticovid 19 nu conține în sine virusul viu și nu poate provoca boala. După imunizare organismul nu a produs acel număr de anticorpi pentru protecție împotriva maladiei, deaceea rog să nu vă relaxați în special după prima doză pentru că puteți să vă infectați înainte de imunizare sau imediat după imunizare».

  Iar unul dintre cele mai raspândite zvonuri este că vaccinurile anticovid ar conține un dispozitiv de urmărire sau metale grele în componența lor.

  Ninel Revenco, coordonator, Campania de imunizare în RM

  «Este un fals cu siguranță, nici un vaccine nu conține nici un microcip și el nici nu poate fi introdus în organismal nostru. La moment sunt și alte metode de a controla populația, telefoane, computere. Este un fals. Altă informație este că serurile conțin preparate și metale grele, nici un vaccin care este propus nu conține substanțe toxice, nu conține metale grele și toate vaccinurile sunt sigure».

  În altă ordine de idei, potrivit autorităților, Republica Moldova a recepționat astăzi un alt lot de vaccinuri împotriva COVID-19, livrate prin intermediul Platformei COVAX. E vorba despre 45.600 de doze de vaccin AstraZeneca care urmează să fie distribuite proporțional în toate Centrele de vaccinare din țara noastră. Lotul actual va aduce numărul de vaccinuri primite de Moldova prin COVAX la 278.790 de doze.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021