Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vaccinare mobilă

  Începând cu data de 26 mai, curent, în municipiul Chișinău activează două puncte mobile de vaccinare. Este vorba despre un troleibuz care activează în capitală, și un autobuz care se deplasează în suburbii. Zilnic, Primăria afișează programul punctelor de imunizare, unde doritorii se pot vaccina cu unul dintre cele trei seruri disponibile. Vedeți în continuare un reportaj realizat de echipa noastră de filmare, despre mobilizarea populației la punctele de vaccinare.

  Zilnic, cele două puncte mobile de vaccinare staționează în cele mai aglomerate locuri din municipiul Chișinău. Astăzi, troleibuzul s-a aflat în sectorul Buiucani, în preajma parcului Alunelul, iar autobuzul a staționat în comuna Budești, pe strada Chișinăului 115. Doritorii de a-și administra serul au ales între trei tipuri de vaccin: Sinopfarm, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

  «Am decis să mă imunizez aici pentru că îmi este aproape de casă. Locuiesc în acest sector și am văzut pe internet că troleibuzul va staționa în preajma parcului. Am decis să mă imunizez cu Johnson & Johnson pentru că este nevoie de o singură doză, și-n plus este recunoscut de OMS».

  «Am ratat maratoanele de vaccinare și îmi ia prea mult să ajung la policlinică. Am văzut programul de staționare a troleibuzului și am venit. Am preferat vaccinul Johnson & Johnson».

  «Eu trăiesc alături. Am făcut vaccinul Johnson».

  Cele două puncte mobile de vaccinare sunt dotate cu aer condiționat și frigidere pentru păstrarea fiolelor cu vaccin. Tot ce trebuie să facă doritorii de a se imuniza este să prezinte actul de identitate.

  Angela Cernoliv, medic de familie

  «Suntem deschiși de la 10 dimineața și în două ore am imunizat 40 de persoane. 35 dintre ele și-au dorit serul Johnson & Johnson, restul de Sinopfarm și AstraZeneca».

  Subliniem că, cele două puncte de vaccinare vor activa până la sfârșitul verii.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021