Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vaccinăm de la casă la casă

  În cadrul maratonului „De la casă la casă”, 15 echipe mobile au vaccinat populația raionului Cimișlia împotriva COVID-19. Echipele formate din 35 de voluntari ai Asociației studenților și rezidenților de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, au mers din casă în casă, în comuna Gura Galbenei, din Cimișlia, pentru a informa locuitorii despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, totodată, vaccinând doritorii de a-și proteja sănătatea.

  Denis Cernelea, secretar de Stat, MSMPS

  „Mulțumim UNICEF si OMS Moldova pentru suportul acordat, atât tehnic și logistic, precum și tuturor celor implicați în acest exercițiu. Prin astfel de acțiuni ne propunem să creştem acceptabilitatea vaccinării în rândul populației. Oamenii care nu au posibilitate să meargă la medicul de familie pentru vaccinare, s-au bucurat că au această posibilitate de a se vaccina împotriva COVID-19 la domiciliu”

  Amintim că, campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova, a început la data de 2 martie. Până în prezent, 469 665 de doze de vaccin au fost administrate în Republica Moldova. Potrivit informațiilor, astfel de Maratoane ale Vaccinării vor continua în toată țara. În total, pe parcusul zilei de 5 iunie, au fost vaccinate în jur de 270 persoane și informate circa 2.000 de persoane.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Copyright © 2021