Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vaccin sigur și pentru gravide

  Vaccinul este sigur și pentru femeile gravide iar consecințe negative asupra fătului în urma administrării serului, nu au fost depistate. O demonstrează studiile efectuate la nivel mondial. Asigurarea vine din partea reprezentanților Ministerului Sănătății care au răspuns în această dimineață la cele mai frecvente întrebări legate de imunizarea în rândul femeilor însărcinate.
  Maxim Calaraș, medic obstetrician, ginecolog

  «Nu au fost complicații, starea feților a fost satisfăcătoare, au născut la termen, fără malformații, adică nu e nici un caz raportat de acțiune negativă asupra gravidelor. Monitorizăm în continuare acest proces de vaccinare al gravidelor și datele sunt îmbucurătoare, sunt pozitive».

  Ginecologul mai spune că o dată vaccinată, mama transmite instantaneu anticorpii și copilului nenăscut.

  Maxim Calaraș, medic obstetrician, ginecolog

  «Titrul anticorpilor obținuți după vaccinare este mult mai înalt și anticorpii sunt mult mai activi, ei circulă și în sângele fătului și în laptele matern ceea ce vorbește despre o transmitere pe verticală a acestei imunități, o imunizare pasivă a fătului în uter și în perioada de lactație».

  Alta este însă îngrijorarea. Dacă femeia gravidă se infectează, virusul Sars Cov 2 este atât de puternic încât cu ușurință pătrunde protecția placentară iar bebelușii se nasc și ei deja infectați.

  Maxim Calaraș, medic obstetrician, ginecolog

  «Au fost raportate cazuri de transmitere pe verticală a virusului prin placentă. Femeile gravide infectate, având o verimie înaltă, concentrația sângelui era înaltă și virușii au străbătut prin bariera placentară ajungând la făt și copiii se nasc deja infectați. Iată aceste studii ne sperie».

  Potrivit reprezentanților MSMPS, toate vaccinurile existente la moment în RM sunt sigure și eficiente pentru toate categoriile de populație, inclusiv femeile gravide. Iată de ce, specialiștii reiterează îndemnul la vaccinare pentru a atinge cât mai curând imunitatea colectivă care va permite societății să revină la normalitate.

  Telegram channel: https://t.me/accent_tv

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021