Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vaccin doar pe foaie?

  Primarul general, Ion Ceban a anunțat în această dimineață că mai mulți medici au fost testați de echipe care le-au propus să pună vaccin doar pe foaie și filmați prin intermediul camerei ascunse. Potrivit lui, acțiunile au avut loc în contextul suspiciunilor privind eliberarea certificatului de vaccinare fără imunizare. Edilul subliniază că toți medicii sunt puși în aceeași ”oală” de autoritățile centrale, iar acest lucru nu este corect.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Au fost trimise echipe și camere ascunse ca să propună medicilor să pună vaccin doar pe foaie. Doar atunci când medicii au spus că vor chema poliția, acești oameni s-au prezentat. Astfel de situații am avut în mai multe instituții spitalicești care mi s-au raportat. Nu apăr pe nimeni, nu exclud că au existat, am auzit și noi că astfel de lucruri se întâmplă. Nu este cazul să vorbim că toți medicii sunt corupți”.

  Edilul mai spune că de la un centru al medicilor de familie din capitală s-au cerut mai multe documente privind procesul de vaccinare, inclusiv listele persoanelor programate și imunizate, dar și copia formularelor. Edilul nu neagă că astfel de scheme ilegale ar îmbogăți unii oameni din instuțiile medicale însă îndeamnă cetățenii să raporteze orice caz de acest gen.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Se vorbește despre mii de cazuri în această privință, dar nu se oferă date concrete și niciun caz concret sau 10, 50. Chiar solicităm ca aceste cazuri să fie făcute public, dacă sunt deținute astfel de informații„.

  Ceban susține că autoritățile nu vor tolera aceste ilegalități iar medicii care vor fi prinși că sunt implicați în astfel de scheme vor fi dur sancționați.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021