Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Va ignora decizia CCM?

  Intenționează oare președintele Maia Sandu să pună în aplicare decizia Curții Constituționale? Întrebarea apare în urma recentelor declarații lansate de către șefului statului, în cadrul unei emisiuni televizate. Atunci, Sandu a dat de înțeles că, dacă decretul privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier va fi declarat neconstituțional, atunci ea va cere ajutorul cetățenilor. Chiar și așa, jurnalistul Valeriu Renița este convins că decizia Înaltei Curți va fi în favoarea instituției prezidențiale.

  Maia Sandu președintele RM

  «Am spus că trebuie să avem răbdare și să așteptăm decizia Curții Constituționale. Nu putem comenta decizii pe care nu le cunoaștem. Răspunsul magistraților nu se va limita la doar nu sau da, ci va veni cu un argument complex. Cu toate acestea, decizia finală trebuie să le aparțină cetățenilor. Iar cu sprijinul oamenilor, voi merge mai departe pentru a găsi o soluție pentru a iniția alegeri anticipate.»

  Бета: Potrivit politologului și jurnalistului Valeriu Reniță, în cazul în care decretul privind desemnarea repetată a Nataliei Gavriliță la funcția de premier va fi declarat neconstituțional, Sandu va cere ajutorul cetățenilor, pentru a putea declanșa alegerile anticipatele.

  Valeriu Reniță politolog, jurnalist

  « Președintele Maia Sandu a afirmat că știe că CC nu va da în decizie un răspuns univoc “da” ori „nu” asupra decretului. Adică, anularea acestuia, ori lăsarea lui în vigoare nu va fi, în sine, cel mai important lucru din decizie. Curtea va spune, afirmă Maia Sandu, mai multe lucruri care îi va permite să meargă cu susținerea poporului la alegeri parlamentare anticipate. De unde știe Maia Sandu cum și ce va ce va spune CCM?»

  Amintim că magistații Înaltei Curți au anunțat că se vor întruni în ședință în data de 23 februarie, pentru a veni cu un răspuns la constituționalitatea decretului Maiei Sandu de a o desemna, repetat, pe Natalia Gavrilița la șefia Guvernului.

  a-tv.md

  Copyright © 2020