Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Uzina de Maşini de Salubritate din Făleşti va fi radiată

  După mai multe tentative nereușite de privatizare sau de atragere a unui investitor și după un proces de insolvabilitate ce a durat 5 ani, Uzina de Maşini de Salubritate din Făleşti va fi radiată.

  Pe 9 septembrie 2022, Judecătoria Bălţi, sediul Central (instanţa de insolvabilitate), examinând în şedinţă publică raportul final al lichidatorului Svetlana Fanari privind încetarea procedurii de faliment faţă de debitorul SA Uzina de Maşini de Salubritate din Făleşti, a aprobat raportul final şi bilanţul de lichidare elaborat de lichidator,l.

  Totodată, instanța a decis încetarea procedurii de faliment faţă de Uzina de Maşini de Salubritate din Făleşti și radierea acestei întreprinderi din Registrul de stat al persoanelor juridice.

  Potrivit instanței de insolvabilitate, „se consideră stinse creanţele neexecutate ale SA Uzina de Maşini de Salubritate din Făleşti faţă de creditori”.

  Menționăm că statul deținea 94,1% din capital și a încercat de câteva ori să vândă cota sa. Ultima dată în vara anului 2016, la un preț de circa 10 milioane de lei.

  Au existat încercări de a atrage și pe altă cale investiții, inclusiv crearea unui parc industrial pe baza uzinei care deținea la marginea orașului Fălești o hală de producţie cu suprafața de 6.655 de metri pătrați şi o clădire administrativă de peste două mii metri pătrați.

  În final nu s-a găsit niciun investitor, uzina a intrat în procedură de faliment, toate activele au fost vândute pentru a achita datoriile, iar autoritățile au răsuflat ușurate deoarece au scăpat de o problemă în plus.

  Or mai există alte 44 de companii cu capital de stat aflate în proces insolvabilitate, unele precum Moldresurse, Alimentarmaș și Vinuri Ialoveni se află în această situație de un deceniu și ceva.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  O tânără mămică de 21 de ani și-a depistat bebelușul de doar o lună de zile decedat. Descoperirea a fost făcută de mama bebelușului...

  Noutăţi

  O femeie de 50 ani, locuitoare a satului Răuțel, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe partea dreaptă a acostamentului, a fost lovită...

  Noutăţi

  Inspectorii de mediu din Fălești au descoperit zeci de arbori defrișați ilegal din fondul forestier gestionat de ÎS „Întreprinderea pentru silvicultură Bălți”. Pe cantonul...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Polițiștii din Fălești investighează cauzele producerii unui accident rutier, care a avut loc azi dimineață, în jurul 6:00 pe traseul M-5, între satele Glinjeni...

  Copyright © 2021