Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Următorul, cine e?

  După ce au luat la ochi cadrele didactice, le-a venit rândul și angajaților din cadrul Agenției pentru Servicii Publice. Astfel, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a declarat că angajații nevacinați ai instituției fie își administrează serul, fie vor fi obligați să prezinte un test PCR la fiecare două săptămâni. Teste care vor fi obligați să le achite din bani proprii. Declarațiile au fost făcute la un post privat de televiziune.

  Ala Nemerenco, ministrul Sănătății

  «Da, este posibil introducerea testarea obligatorie a cetățenilor nevaccinați și a altor categorii de cetățeni. Această problemă este discutată pentru anumite categorii de angajați, anumite structuri care interacționează cu clienții și cu personalul. Acest lucru pune în pericol sănătatea atât a celor care lucrează în această structură, cât și a clienților. Pot da un exemplu, Agenția pentru Servicii Publice. Există un flux imens de oameni în această structură. Dar vreau să subliniez că nu vorbim sub nici o formă despre vaccinarea obligatorie».

  Totodată, în pofida numărului în creștere a cazurilor noi de infectare cu SARS-COV-2, ministrul Sănătății este încrezută că situația epidemiologică din țară este sub control. Alarmant, dar nu critic, a conchis funcționarul.

  Ala Nemerenco, ministrul Sănătății

  «Situația este alarmantă, însă nu pot spune că este foarte critică, atâta timp cât facem față și atât timp cât avem suficiente paturi pentru pacienții cu noul coronavirus. Într-adevăr, situația este alarmantă. Însă în comparație cu alte țări, rata de infectare în Moldova este mult mai mică».

  Menționăm că, de cealaltă parte, municipalitatea infirmă declarațiile autorităților centrale care spun că situația este sub control. Potrivit responsabililor de la Primărie, în spitalele din capitală nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați cu COVID, iar secțiile de terapie intensivă sunt supraaglomerate, astfel încât pacienții care își vin puțin în fire, sunt transferați în saloane obișnuite, pentru a elibera locul pentru cei aflați în stare gravă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021