Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Urechean, despre costuri și tarife: Anul acesta, poate ieșim, cu pâine și cu lapte, dar ce facem la anul?

  Fostul primar general al municipiului Chișinău, Serafim Urechean, apreciază că situația actuală creată din cauza prețurilor și tarifelor ridicate este foarte dificilă pentru oameni, mai ales pentru cei bătrâni, singuratici și pentru familii cu mulți copii.

  „Este foarte greu pentru oameni. …Mai ales pentru pensionari, mai ales pentru oamenii singuratici, mai ales pentru oamenii cu mulți copii. Un metru cub de gaze deja e mai scump decât un kilogram de motorină sau de benzină. Benzina – 20 lei, apa – 20 de lei”, a comentat Urechean, în cadrul programului „TEMA” de la postul TV „Primul în Moldova”, difuzat pe internet.

  Mai mult, el crede că în viitor situația s-a putea înrăutăți și mai mult.

  „Bine, anul acesta o să ieșim. Poate că vom ieși, cum spun bătrânii, cu pâine și lapte, care mai are de pâine și lapte. Dar ce facem la anul?”, se întreabă fostul primar general al capitalei.

  „Situația este mai mult decât dramatică. Am și eu probleme cu achitarea facturilor. Vă jur, așa și este. Dar cum supraviețuiesc oamenii, eu pur și simplu nu îmi închipui. Și acum văd că mai vor să majoreze tariful plus 800 de lei la o gigacalorie…”, a mai spus Serafim Urechean.

  În opinia sa, guvernarea se ascunde sub paravanul deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru că „i-a plăcut să conducă prin această comisie”.

  Serafim Urechean indică asupra nemulțumirii cetățenilor din cauza costurilor și tarifelor, iar această nemulțumire „nu mai este o chestiune politică, ci o chestiune vitală”.

  „Dacă un partid ar fi apt să organizeze proteste, ar veni toți cei nemulțumiți: de dreapta, de care vrei, toți ar veni, fiindcă este imposibil de mai supraviețuit”, a rezumat Serafim Urechean.

  primul.md

  Facebook

  ECONOMIE

  Gheorghe Constandachi, expert în domeniul economiei, nu exclude că pe diferența dintre prețul gazelor naturale achiziționate peste hotare și tariful achitat de consumatorii din...

  SOCIAL

  Pavel Verejanu, primarul orașului Orhei, a catalogat starea materială a populației din Republica Moldova drept extrem de dificilă, iar cel mai greu o duc...

  ECONOMIE

  Tarifele la gazele naturale pentru consumatorii casnici din Moldova au crescut în medie cu 63,71% în ultimele 12 luni. Acest lucru rezultă din noile...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În chitanțele de energie electrică pentru luna ianuarie, compensația se va reflecta doar pentru cetățenii cu un grad de vulnerabilitate energetică foarte ridicată. Potrivit...

  Copyright © 2021