Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Uraganul Ian a provocat inundaţii catastrofale în Florida

  Centrul Naţional Pentru Uragane al SUA a comunicat că o furtună puternică provoacă ceea ce ar putea deveni cel mai mare impact al unei furtuni din istoria înregistrată.

  Aceasta a adus inundaţii extinse şi daune catastrofale provocate de vânt, de-a lungul coastei din golf a Floridei.

  În apropiere de Keys, din cauza condiţiilor dezastruoase o barcă care transporta migranţi s-a răsturnat, iar Garda de Coastă căuta 20 de persoane, trei au fost salvate şi alte patru au reuşit să înoate până la ţărm, informează rador.ro.

  Cu vânturi de până la 185 km/h, uraganul Ian a ajuns pe uscat de-a lungul Cayo Costa, în sud-vestul statului, la ora locală 15.05 (19.05 GMT), potrivit Centrului Naţional al Uraganului (NHC).

  Uraganul a provocat inundaţii „catastrofale”, au precizat specialiştii de aici. Clasat anterior în categoria 4, din 5 pe scara Saffir-Simpson, Ian se află acum în categoria 3 dar rămâne distructiv, potrivit aceleiaşi surse. Aproape 2 milioane de case au rămas fără curent, miercuri seară, în Florida, în principal în jurul traseului uraganului, potrivit site-ului specializat PowerOutage.

  Conform site-ului, mai multe districte din apropierea locului în care Ian a atins pământul erau aproape complet fără curent.

  Oraşul Punta Gorda a rămas astfel în întuneric. Noaptea au rămas iluminate doar câteva clădiri dotate cu generatoare.

  În sud-vestul Floridei, imaginile de la postul MSNBC au arătat străzi complet inundate şi maşini plutind pe şuvoaie. În oraşul Fort Myers, inundaţiile au fost atât de severe încât unele cartiere păreau lacuri. Viitura putea depăşi uneori trei metri, a anunţat miercuri seară guvernatorul statului, Ron DeSantis.

  Fenomenul meteorologic ar trebui să se deplaseze în interiorul ţării în timpul zilei şi să ajungă peste Atlanticul de Vest până joi seara, potrivit NHC. Uraganul Ian ar urma să slăbească în intensitate, dar ar putea provoca totuşi daune semnificative pe măsură ce ajunge în estul Floridei.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Furtuna tropicală Nicole a făcut prăpăd pe coasta de sud-est a Statelor Unite. Mai multe localități din statul Florida au fost afectate de vântul...

  LUMEA

  Furtuna tropicală Nicole se apropie de coasta atlantică a Floridei. Furtuna s-ar putea transforma în uragan, avertizează specialiștii. Furtuna tropicală Nicole ar putea să...

  LUMEA

  Bilanţul uraganului Ian, unul dintre cele mai puternice uragane din istoria recentă a SUA, care a lovit sud-estul ţării la sfârşitul lunii septembrie, a...

  LUMEA

  Bilanţul deselor provocate de uraganul Ian în Statele Unite a depăşit 110, în timp ce sute de mii de clienţi continuă să fie privaţi...

  Copyright © 2021