Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  «Uniunea Populară» pentru Moldova!

  Astăzi în Republica Moldova a fost lansată Platforma publică „Uniunea Populară”. Tot azi s-a format și Consiliul Republican al organizației. Acesta include nouă organizații publice din Moldova. Rezoluția adoptată subliniază obiectivul principal al uniunii care este consolidarea forțelor patriotice ale țării și sprijinirea blocului electoral PCRM-PSRM.

  Platforma publică „Uniunea Populară” include organizații precum:

  – Mișcarea Populară „Să Salvăm Moldova!”
  – Celula Anti-Criză (NAȘ)
  – Consiliul Public al Moldovei
  – Mișcarea patriotică „Pro-Moldova”
  – Societatea istorică și geografică moldovenească
  – Sindicatul organelor de forță din Moldova
  – Federația sindicatelor lucrătorilor din cultura fizică,
  sport și turism „SindSport” al Republicii Moldova
  – Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Moldova
  – Autonomia național-culturală moldovenească din Sankt Petersburg

  Potrivit fondatorilor platformei, obiectivul său principal este să păstreze și să consolideze statalitatea moldovenească, suveranitatea, integritatea teritorială și fundamentele spirituale și morale ale țării.

  Victor Petrov, Celula Anticriză ”Naș”

  «Evenimentul de astăzi va marca începutul unei noi etape în consolidarea forțelor patriotice ale poporului moldovenesc! În viitorul apropiat, Platforma Publică „Uniunea Populară” va include noi organizații și patrioți care și-au exprimat deja sprijinul și împărtășesc obiectivele și scopurile platformei».

  Astăzi, potrivit reprezentanților organizațiilor publice, situația din Moldova este deplorabilă iar forțele unioniste nici măcar nu își ascund obiectivele. Mai mult, această politică este susținută activ și din exterior.

  Ion Mahu, Mișcarea Populară ”Salvăm Moldova”

  La noi, „stăpâni” sunt Ambasada SUA și Ambasada României, care conduc acești politicieni. Și acesta nu este un secret. Ei interferează deja în mod deschis cu CEC și peste tot în ministere. Acești politicieni se întâlnesc cu ei ca și cu foștii secretari ai comitetului regional. Nu e de mirare că spun – „Comitetul regional Washington”.

  Pentru a reveni la origini, la istoria sa, Ion Mahu spune că este necesar să protejăm limba moldovenească și istoria Moldovei. Abia atunci problema identității moldovenești va fi, eliminată de pe ordinea de zi. „Uniunea Populară” îi unește pe toți cei care susțin o Moldova puternică și suverană. Pentru țara în care vrei să trăiești, să lucrezi, să creezi familii, să crești copii, să câștigi cu mândrie, cu credință în viitor și să simți sprijinul deplin al statului.

  Potrivit lui Alexandr Tanasiy, vicepreședinte al autonomiei naționale-culturale moldovenești din Sankt Petersburg, moldovenii care locuiesc în Rusia sunt foarte preocupați de ceea ce se întâmplă acum în Moldova. În Rusia de astăzi, diaspora moldovenească este reprezentată de peste 350 de mii de cetățeni ai Moldovei. Prin urmare, ei aderă și ei la Uniune.
  Textul rezoluției a fost citit de președintele Consiliului public al Republicii Moldova Veaceslav Perju. Pe lângă obiectivele desemnate, părțile au subliniat că Platforma Publică „Uniunea Populară” este o structură deschisă care vizează maximizarea consolidării forțelor patriotice ale țării. Platforma este deschisă pentru noii membri (atât persoane fizice, cât și organizații) care împărtășesc obiectivele și scopurile sale.

  Veaceslav Perju, Consiliul public al RM

  «Părțile consideră oportun să inițieze negocieri cu liderii blocului electoral „PCRM și PSRM” în cadrul cărora este important să se ajungă la un acord asupra unui plan unic de acțiune al forțelor patriotice ale Republicii Moldova, care să vizeze consolidarea suveranității moldovenești și consolidarea pozițiilor forțelor politice pro-moldovenești, ținând seama de principiile enunțate în această rezoluție».

  În ajunul alegerilor parlamentare, semnatarii Rezoluției au subliniat, de asemenea că, consolidarea forțelor patriotice în Moldova este singura modalitate posibilă de a asigura formarea unei majorități parlamentare pro-moldovenești în noul parlament, care va opri total Românizarea și întărirea statalității moldovenești.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021